Adatkezelési irányelvek

1. A szabályzat célja

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a SZEROTO Kft. (székhely: 6724 Szeged, Rohonci utca 5., cégjegyzékszám: 06-09-016587, nyilvántartó hatóság: Csongrád Megyei Bíróság mint Cégbíróság, adószám: 23113660-2-06) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, illetve a Társaság adatvédelmi és adatkezelési politikáját.

2. Az adatkezelő megnevezése

A www.aida64.hu weboldalt az AIDA64 termékcsaládot Magyarországon forgalmazó SZEROTO Kft. üzemelteti.

Név: SZEROTO Kft.

Székhely és levelezési cím: 6724 Szeged, Rohonci utca 5.

Telefonszám: +36 30 9439 790

E-mail cím: info@szeroto.hu

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-71155/2013

3. A kezelt személyes adatok köre, az adatkezelés módja

3.1.1. Szoftverregisztráció

A www.aida64.hu weboldal böngészése és az AIDA64 Extreme 30 napig díjmentesen használható próbaváltozatának letöltése regisztrációhoz nem kötött, látogatóinkról semmilyen, a személyükhöz köthető adatot nem rögzítünk és nem tárolunk. Az AIDA64 Network Audit és AIDA64 Business programcsomag 30 napos próbaváltozatának letöltése regisztrációhoz kötött (e-mail cím megadása szükséges). A programok próbaverzióként történő aktiválásához érvényes e-mail cím megadása szükséges, melyet a jogosultság ellenőrzése érdekében tárolunk, de nem párosítunk össze semmilyen személyes adattal.

3.1.2. Vásárlás

Az AIDA64 termékek megvásárlása során a Felhasználónak a következő személyes adatokat kell megadnia:

  • Név
  • E-mail cím
  • Számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)

Kedvezmény igénybevétele esetén a részünkre megküldött igazoló dokumentumokat kizárólag a jogosultság ellenőrzésére használjuk fel, azt követően megsemmisítjük, harmadik fél számára át nem adjuk.

3.1.3. Licenckiadás és -újrakiadás

A licenckiadás vagy -újrakiadás során ügyfeleinket a számukra kiadott licencazonosítóval, valamint nevükkel (cégnevükkel), e-mail címükkel és postai címükkel (székhelyükkel) azonosítjuk, egyéb személyes adat (például születési dátum, édesanyja neve) megadását nem kérjük.

3.1.4. Árajánlatkérés, technikai segítségnyújtás, kapcsolatfelvétel webes űrlapon

Az árajánlatkérés, technikai segítségnyújtás végett vagy más célból velünk kapcsolatba lépő látogatóinknak a weboldalon keresztül megadott, személyükhöz köthető adatait (például név, e-mail cím, telefonszám) kizárólag arra a célra használjuk fel, mely miatt látogatónk az adatot megadta.

3.1.5. Hírlevél-feliratkozás

A hírlevél-feliratkozás során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket a SZEROTO Kft. csak a Felhasználó kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. A Felhasználó bármikor leiratkozhat a hírlevélről, a hírlevél alján elhelyezett link segítségével. A hírlevelünkre feliratkozott Felhasználók adatait harmadik félnek nem adjuk át.

Amennyiben látogatónk úgy dönt, hogy feliratkozik hírlevelünkre, az általa megadott e-mail címen a következőkről kaphat tájékoztatást: termékekkel kapcsolatos információk, termékfrissítések, új funkciók a weboldalon, akciók, kedvezmények, nyereményjáték.

4. Cookie-k (sütik) használatának szabályzata

4.1. Mik azok a cookie-k (sütik), és mire használja azokat a www.aida64.hu weboldal?

A www.aida64.hu weboldal látogatása során a felhasználó egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis információcsomagot – tölt le számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz.

A képernyő alsó részén megjelenő tájékoztató elfogadásával a látogató hozzájárul a SZEROTO Kft. jelen szabályzatban ismertetett sütijeinek használatához. A későbbi látogatások alkalmával a figyelmeztető felirat nem jelenik meg a képernyőn, azonban a sütik eltávolításának lehetősége mindig fennáll: a felhasználó a böngészője beállításaiban teheti ezt meg.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a www.aida64.hu weboldal funkciói csak korlátozottan működnek, ha Ön letiltja a sütik használatát. Az internetböngésző súgója segítséget nyújt a sütikre vonatkozó beállítások kezelésében.

További információt a sütikkel kapcsolatban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság honlapján talál.

A SZEROTO Kft. nem felelős más külső weboldalak tartalmáért, melyek esetleg alkalmaznak sütiket.

4.2. A www.aida64.hu weboldalon használt sütik fajtái

A weboldalon használt sütik az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

  • nélkülözhetetlen sütik
  • statisztikai sütik
  • funkcionális sütik
  • nyomkövető sütik

Nélkülözhetetlen sütik

A nélkülözhetetlen sütik az www.aida64.hu webáruház működéséhez elengedhetetlenek. A látogató a segítségükkel helyezheti a termékeket a kosárba és haladhat végig a fizetési folyamaton. A nélkülözhetetlennek minősített sütik nem gyűjtenek termékek és szolgáltatások reklámozásához felhasználható információkat, és nem jegyzik meg az egyéni beállításokat az aktuális látogatás időtartamán túl.

Statisztikai sütik

A statisztikai sütik a weblap használatáról gyűjtenek információkat, például, hogy melyik oldalakat látogatja meg a felhasználó. Ezeknek a sütiknek a működése teljesen anonim, és kizárólag a weboldal működésének javításához járulnak hozzá, valamint segítenek nekünk megérteni a felhasználók érdeklődését. A statisztikainak minősített sütik nem gyűjtenek olyan információkat, amelyeket más weboldalakon termékek és szolgáltatások személyre szabott reklámozásához lehetne felhasználni.

Funkcionális sütik

A funkcionális sütik a szolgáltatások biztosítására, a beállítások, űrlapok kitöltésének megjegyzésére szolgálnak, ezáltal javítva a látogatás és a weblap által nyújtott élményt. A funkcionálisnak minősített sütik nem használhatóak arra, hogy más weboldalakon reklámokat küldjenek Önnek.

Nyomkövető sütik

A nyomkövető sütik harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódnak, mint például a Google- és Facebook-reklámok hatékonyságának mérése, stb. A harmadik fél úgy biztosítja ezeket a szolgáltatásokat, hogy cserébe értesül arról, hogy Ön felkereste a weboldalunkat. A nyomkövető sütiket közösségi hálózatokhoz (mint például a Facebook) való kapcsolódáshoz is használhatjuk, amelyek a látogatásról szóló információkat később felhasználhatják személyre szabott reklámokhoz más weblapokon.

Ha bármilyen kérdése van a sütik használatával kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az e lapon feltüntetett elérhetőségeinken.

5. Az adatkezelés időtartama

A vásárlás, szoftverregisztráció, valamint hírlevél-feliratkozás során megadott adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart.

A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

6. A felhasználó jogai és jogérvényesítési lehetőségei

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a SZEROTO Kft. által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat. Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségeken.

A SZEROTO Kft. a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. Cégünk a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Levelezési cím: SZEROTO Kft., 6724 Szeged, Rohonci utca 5.

Ügyfélszolgálat: info@szeroto.hu

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a SZEROTO Kft. munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül.

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a SZEROTO Kft. a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó az Infotv.,valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg, vagy a weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

7. Egyéb rendelkezések

A fent említett adatokat kizárólag arra a célra használjuk fel, melyből a felhasználónk azt megadta, és semmilyen esetben nem adjuk át harmadik félnek, kivéve a hatóságokat – bíróság, ügyészség, nyomozóhatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság vagy jogszabály felhatalmazása alapján egyéb hatóság –, amelyek részére a pontos cél és az adatok körének megjelölésével kötelesek vagyunk kiadni azokat.

Budapest, 2016. január 7.