Konfigurálható gyorsbillentyűkkel érkezik az AIDA64 5.802016. 10. 25.

A friss verzió teljes mértékben támogatja a DPI-skálázást is

A FinalWire ma új stabil frissítést adott ki népszerű rendszer-információs szoftverének PC-s változataihoz. Az 5.80-as kiadása támogatja a Windows 10 legfrissebb buildjeit, valamint a legújabb hardvereket, egyebek mellett az AMD RX 400-as sorozatú és az NVIDIA GTX 1050-es GPU-it.

Új szolgáltatás, hogy a szoftverben lehetőség van globális gyorsbillentyűk konfigurálására, melyekkel be- és kikapcsolhatók az AIDA64 hardverfigyelő paneljei, illetve váltani lehet a külső kijelzőkön megjelenített hardverinformációs lapok között – akkor is, ha az AIDA64 a háttérben fut. A felhasználó az általa megadható billentyűkombinációkkal elindíthatja és leállíthatja a hőmérséklet-, feszültség- és fogyasztásértékek, továbbá ventilátor-fordulatszámok CSV- vagy HTML-fájlba történő naplózását is.

A fejlesztők külön hangsúlyt fektettek arra, hogy az AIDA64 5.80 „DPI-tudatos” legyen, azaz a grafikus felhasználói felületének minden eleme megfelelő módon skálázódjon, ha a Windowsban aktív a DPI-nagyítás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a felhasználók a nagy felbontású kijelzőkön sem látnak majd homályos, nem megfelelően méretezett grafikai elemet, szövegeket többé, mert az AIDA64 felülete akár 4K-s és 8K-s LCD és OLED kijelzőkön is élesen, tisztán jelenik meg.

Újdonságok az AIDA64 5.80-ban

  • AVX- és FMA-optimalizált 64 bites benchmarkok az AMD „Bristol Ridge” APU-hoz
  • Gyorsbillentyűk az LCD-oldalak közti váltáshoz, az OSD Panel és a SensorPanel elrejtéséhez és megjelenítéséhez, valamint a naplózás indításához és leállításához
  • Megfelelő DPI-skálázódás a nagy felbontású LCD és OLED kijelzőkön
  • Corsair és Razer RGB LED egérpadok támogatása
  • Microsoft Windows 10 Redstone RS2 Insider Preview támogatása
  • AMD Zen „Summit Ridge” CPU továbbfejlesztett támogatása
  • Intel „Apollo Lake” SoC továbbfejlesztett támogatása
  • Samsung PM851 és SanDisk X400 SSD-k bővített kezelése
  • Intel NVMe SSD-k továbbfejlesztett támogatása
  • CUDA 8.0 támogatás
  • AMD Radeon RX 400 sorozat teljes körű támogatása
  • NVIDIA GeForce GTX 1050, GeForce GTX 1050 Ti, GeForce GTX 1060 GPU-k diagnosztikája

Mobilos fejlesztések

Nemrég újabb mobilplatformon, Ubuntu Touchon is elérhetővé vált az AIDA64. Ez a kiadás az androidos változatban megismert szolgáltatások java részét nyújtja, miközben támogatja az Ubuntu konvergencia-koncepcióját: képes a felhasználói felületét dinamikusan hozzáigazítani az éppen  csatlakoztatott kijelzőhöz, illetve beviteli eszközhöz. Olyannyira, hogy az app második díjat nyert a Canonical Converged Ubuntu Touch App versenyén. Az AIDA64 for Ubuntu Touch ingyenesen letölthető az Ubuntu Store-ból.

További újdonság, hogy – annak köszönhetően, hogy a Google nemrégiben Chrome OS-en is elérhetővé tette a Play Store-t – mostantól az AIDA64 androidos változata futtatható Chromebookokon, Chromeboxokon és Chromebiteken is.

További cikkek
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Я прочту
FinalWire Introduces AIDA64 v7.00
Я прочту
FinalWire Rolls Out AIDA64 v6.92
Я прочту

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.