Megjelent az AIDA64 5.602015. 12. 08.

Windows 10 TH2 és AMD Zen támogatás az új PC-s változatban; félmillió letöltés felett az androidos app

A FinalWire frissítette az AIDA64 rendszer-információs szoftver PC-s kiadásait. Az új, 5.60-as verzió teljes mértékben támogatja a Windows 10 első nagy frissítését, a novemberben megjelent Threshold 2-t, és előzetes támogatást nyújt a jövőre várható AMD Zen processzorokhoz.

A cég ezen felül továbbfejlesztette a háttértárolók egészségi állapotának kijelzését is. Az új változat a Háttértár/SMART oldalon az SSD-k és NVMe meghajtók esetében megjeleníti az eszköz hátralévő élettartamát, összesített működési idejét és az összes írt adatmennyiséget is.

Újdonságok az AIDA64 5.60-ban

  • Továbbfejlesztett SMART-állapot figyelés: bővebb információk az SSD és NVMe meghajtók egészségi állapotáról
  • Microsoft Windows 10 novemberi frissítésének (TH2) támogatása
  • Az AMD Zen „Raven Ridge” APU és „Summit Ridge” CPU előzetes támogatása
  • Intel „Apollo Lake”, „Broxton”, „Kaby Lake” CPU-k előzetes támogatása
  • A vízhűtéses rendszerekben használt Farbwerk érzékelő támogatása
  • Samsung NVMe SSD-k azonosítása és SMART-állapotának ellenőrzése
  • Corsair HXi, Corsair RMi, Enermax Digifanless tápegység-érzékelők támogatása
  • OpenCL 2.1 támogatása
  • Crucial BX200 és Lite-On MU II SSD-k bővített kezelése
  • AMD Radeon R9 380X GPU-k diagnosztikája
  • NVIDIA GeForce 945M, Quadro M3000M, Quadro M5000M GPU-k diagnosztikája

A windowsos PC-ken futó AIDA64 programcsalád három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást tartalmaz. A leltár- és hardverdiagnosztikai funkciókkal is rendelkező csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a hardveres szakembereket megcélzó AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál több szolgáltatást kínál. A mai nappal az összes kiadás frissült az 5.60-as verzióra.

Mobilos újdonságok, mérföldkövek

Az asztali kiadás mellett a fejlesztők folyamatos frissítik az AIDA64 okostelefonos kiadásait is. A 120 ezer letöltés felett járó windowsos appból nemrégiben készült el a Windows 10-es univerzális (UWP) alkalmazás, amely több információval szolgál a Windows 10 Mobile-t futtató telefonokról, miközben telepíthető Windows 10-es tabletekre és asztali PC-kre is. Emellett a platformra megérkezett a Windows 8.1 és Windows RT 8.1 rendszerekre írt alkalmazás is, így immár három AIDA64 app szerepel a Windows Store-ban, melyek közül mindig az adott platformnak megfelelőt látja a felhasználó az áruház a találati listájában.

Az Android 6.0-n is futó androidos AIDA64 alkalmazás, melyet már több mint 500 ezer alkalommal töltöttek le, eközben számos új nyelven – többek között dán, francia, svéd és ukrán felülettel – vált elérhetővé.

További cikkek
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Elolvasom
FinalWire Introduces AIDA64 v7.00
Elolvasom
FinalWire Rolls Out AIDA64 v6.92
Elolvasom

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.