Minden, amit tudni akar a PC-ről

Az AIDA64 egy, a PC-rajongók körében etalonnak számító rendszerinformációs szoftver, melynek üzleti kiadása részletes hardver- és szoftverleltárt készít a céges gépparkról, valamint távoli funkciókkal segíti a kliensek karbantartását.

Több mint 1,2 millió felhasználó nem tévedhet!

Próbálja ki ingyen! 

A szoftver kis méretű, és nem igényel telepítést.

Linuxos leltárkészítő az AIDA64-hez

AIDA64 - 2013.12.18

Linuxos modult adott ki az AIDA64 szoftver üzleti változataihoz a termékcsalád nemzetközi disztribútora, az ABSEIRA Kft. A „Linux Extension for AIDA64” egy olyan kiegészítő, mellyel a rendszeradminisztrátorok a linuxos kliensekről is összegyűjthetik a hardver- és szoftverleltárhoz szükséges riportokat.

Segítségével a hálózatba kötött linuxos számítógépekről olyan formátumban (CSV) készíthető jelentés, melyet az AIDA64 Business és AIDA64 Network Audit importálni tud az adatbázisába és fel tud dolgozni.

„Az AIDA64 üzleti kiadásait hagyományosan a windowsos géppark automatizált leltárazására lehetett használni. Az általunk fejlesztett kiegészítőnek köszönhetően mostantól a linuxos PC-ket is fel tudjuk venni az automatikusan elkészíthető vállalati gépstatisztikába, és követni tudjuk azok hardver- és szoftverkörnyezetének változásait is” – emelte ki Mesztrics Olivér, az ABSEIRA Kft. Linux-platformért felelős szakértője.

A Linux Extension for AIDA64 nem az AIDA64 hardverdetektáló motorját, hanem az LSHW-t használja, így készít egy összegzést a számítógépben található hardverekről. A program ezen felül listázza a telepített programokat, valamint a betöltött folyamatokat és szolgáltatásokat is.

Akárcsak az AIDA64-et, a linuxos kiegészítőt sem kell minden vállalati számítógépre egyenként feltelepíteni, elég csupán egy központilag megosztott könyvtárból futtatni. A terminálból, parancsok kiadásával indítható program beépített kapcsolóival, valamint szkriptek használatával teljesen automatizálható a riportkészítés, és az elkészült jelentések szintén automatikusan importálhatók az AIDA64 Network Audit és AIDA64 Business leltárkezelőjébe. A leltárkezelőben aztán áttekinthetők, csoportosíthatók, szűrhetők a PC-állomány hardver- és szoftverösszetevői, és az adatokról diagram is készíthető.

A Linux Extension for AIDA64 programot, valamint az annak használatát és beüzemelését segítő dokumentációt ide kattintva ingyenesen letöltheti.