Minden, amit tudni akar a PC-ről

Az AIDA64 egy, a PC-rajongók körében etalonnak számító rendszerinformációs szoftver, melynek üzleti kiadása részletes hardver- és szoftverleltárt készít a céges gépparkról, valamint távoli funkciókkal segíti a kliensek karbantartását.

Több mint 1,2 millió felhasználó nem tévedhet!

Próbálja ki ingyen! 

A szoftver kis méretű, és nem igényel telepítést.

Automatizált hálózati leltár

A cégeknél, intézményeknél megkerülhetetlen feladat a számítógéppark pontos nyilvántartása. Egy PC-leltárt papíron vagy Excel-táblázatban vezetni és folyamatosan frissíteni a hardver- és szoftverkészletben bekövetkező változásokkal ugyanakkor időigényes még egy kisebb vállalkozásnál is, hát még egy nagyobb, több száz vagy több ezer klienssel rendelkező szervezetnél. Nem véletlen, hogy a rendszergazdák – akikre általában ez a munka hárul – olyan adminisztratív tehernek tartják a nyilvántartást, mely fölöslegesen rabol el időt és energiát a fontosabb feladatoktól.

Ezt a terhet veszi le az informatikusok válláról az AIDA64, mellyel a leltárkészítés teljesen automatizálható. Az AIDA64 termékcsalád üzleti felhasználókat megcélzó Network Audit és Business kiadása az igényeknek megfelelő részletességű hardver- és szoftverleltárt képes készíteni a vállalati hálózatra csatlakozó windowsos számítógépekről. Az, hogy a PC-kről milyen információkat gyűjtsön össze, teljes mértékben testre szabható, de kész sablonok (ún. riportprofilok) közül is választhat a rendszergazda.

Rugalmasan konfigurálható

A szoftver nem igényel telepítést, így tartományi környezetben megosztott tárhelyről is futtatható a klienseken. Az, hogy milyen gyakran készítsen leltárt (riportot) a PC-kről, természetesen konfigurálható: készülhet leltár havi rendszerességgel ugyanúgy, mint a felhasználók minden egyes bejelentkezésekor. Mivel az AIDA64 támogatja a parancssori kapcsolókat, a folyamat teljes mértékben automatizálható.

A PC-kről készített riportok további feldolgozást lehetővé tévő nyílt fájlformátumokba, valamint SQL-adatbázisba is elmenthetők. Az AIDA64 Network Audit és az AIDA64 Business a következő riportformátumokat támogatja:

  • egyszerű szöveg (TXT)
  • HTML
  • MHTML
  • XML
  • CSV
  • MIF
  • INI
  • ADO (adatbázisba illesztés)

Integrált leltárkezelő

A szoftver leltárkezelő moduljában van lehetőség a PC-állományról készült riportok áttekintésére, elemzésére, valamint statisztikák, grafikonok készítésére. Itt a rendszergazda könnyedén ki tudja szűrni például azokat a klienseket, melyek nem teljesítik egy bevezetni kívánt új szoftver minimális rendszerkövetelményeit, vagy melyekre nem települt fel a legfrissebb operációsrendszer-szervizcsomag vagy biztonsági frissítés. A szoftver által megjelenített összesített – több szempont szerint szűkíthető – statisztikában az is azonnal láthatóvá válik, hogy a vállalati számítógépek hány százaléka használ egy adott típusú processzort, adott mennyiségű memóriát vagy éppen egy adott Windows-verziót.

A különböző időpontokban elkészített leltárak közti eltéréseket, azaz hogy mi változott a gépek hardver- és szoftverkörnyezetében, szintén nyomon követhetjük a szoftver változáskezelőjében, melynek funkcióiról ezen az oldalon olvashat bővebben.

Az ügyfél véleménye

A szoftver a rendszergazdák által korábban nyűgnek tekintett és ekként is kezelt nyilvántartási és statisztikai feladatokat teljes körűen képes volt kiváltani, és ezzel értékes emberi erőforrást szabadított fel.

Szabó József rendszergazda
Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.

Ha még több szakértő véleményére kíváncsi, olvassa el az esettanulmányainkat!


Ezen funkciót az alábbi kiadások támogatják: