Minden, amit tudni akar a PC-ről

Az AIDA64 egy, a PC-rajongók körében etalonnak számító rendszerinformációs szoftver, melynek üzleti kiadása részletes hardver- és szoftverleltárt készít a céges gépparkról, valamint távoli funkciókkal segíti a kliensek karbantartását.

Több mint 1,2 millió felhasználó nem tévedhet!

Próbálja ki ingyen! 

A szoftver kis méretű, és nem igényel telepítést.

Távoli megfigyelés és távvezérlés

Az AIDA64 Business olyan fejlett távoli funkciókat is biztosít, melyek használatával a rendszergazda úgy követheti nyomon valós időben a céges hálózat aktivitását, kérdezheti le a hálózatra csatlakozó kliensek hardver- és szoftverkomponenseinek adatait és veheti át a gépek irányítását, hogy el sem kell mozdulnia az asztala mellől.

Távoli számítógépek megfigyelése

Az AIDA64 a hálózatban található számítógépekről számos, valós idejű információval tud szolgálni, és így lehetővé teszi a hardvererőforrások, a hálózat kihasználtságának megfigyelését, ellenőrzését. A szoftver minden egyes kliens állapotáról és aktivitásáról informálja a rendszergazdát, aki – ha erre a vállalatnál érvényben lévő irányelvek lehetőséget adnak – a futó alkalmazások számáról és a felhasználó által éppen látott ablakról is kap tájékoztatást.

A megfigyelésen túl a szoftver a beavatkozásra is biztosít eszközöket az adminisztrátor számára. Többek között lehetőséget ad arra, hogy üzenetet küldjön a távoli számítógépnek, továbbá fájlokat keressen, folyamatokat állítson le vagy képernyőképet készítsen rajta. E funkciókat a rendszergazda akár az összes kliensre is alkalmazhatja egyszerre: például ha a program futtatása menüpont kiválasztása után beírja a „notepad” parancsot, akkor minden számítógépen meg fog nyílni a Windows Jegyzettömbje.

Távoli rendszerinformáció

Az AIDA64 Business-szel nemcsak a helyi PC-ről, hanem bármely távoli számítógépről is kérhető részletes, valós idejű rendszerinformáció. Ilyenkor a szoftver famenüjében és az információs ablakaiban a távoli gép adatai jelennek meg és böngészhetők.

Távvezérlés

A szoftver lehetőséget ad arra is, hogy az adminisztrátor átvegye a távoli számítógép irányítását. E funkció révén jelentősen egyszerűbbé válik az olyan mindennapos rendszergazdai feladatok elvégzése, mint a felhasználóknak nyújtott támogatás, a hibakeresés és a karbantartás. Ha például egy dolgozónak gondja akad a munkahelyi számítógépével vagy egy alkalmazással, a távvezérlést használva úgy lehet segíteni neki, hogy nem kell kiszállni a helyszínre.

Az AIDA64 Businessben számítógépnév, felhasználónév vagy IP-cím alapján meghatározható, hogy mely számítógépek vagy felhasználók tudnak távoli kapcsolatot kezdeményezni, és jelszavakat is hozzá lehet rendelni az egyes távoli szolgáltatásokhoz, így csak az a személy fogja tudni ezeket használni, aki ismeri a jelszót.

Azt, hogy az adminisztrátor távoli kapcsolatot kezdeményezett, az AIDA64 Business természetesen minden távoli funkció esetében jelzi a kliensek felhasználóinak.

Az ügyfél véleménye

A távoli megfigyelés segítségével belső hálózat terheltséget lehet nyomon követni, a távvezérléssel pedig egyetlen kattintással tudok belépni a kolléga számítógépére, ezáltal a támogatás és a hibaelhárítás sokkal gyorsabbá és magasabb színvonalúvá vált nálunk.

Hajdú Gábor informatikai csoportvezető
Érd és Térsége Víziközmű

Ha még több szakértő véleményére kíváncsi, olvassa el az esettanulmányainkat!


Ezen funkciót az alábbi kiadások támogatják: