Megjelent az AIDA64 4.70-es verziója2014. 10. 07.

Fókuszban a külső segédkijelzők és a Windows 10 támogatása

Elkészült az AIDA64 rendszer-információs szoftvercsalád új, 4.70-es verziója, amely számos külső kijelző közvetlen támogatásával szolgálja ki a rendszer állapotát folyamatosan monitorozni szerető felhasználók igényeit. A portfólió mind a négy kiadása megkapta a frissítést, így az otthoni PC-diagnosztikai és sebességmérő program, az AIDA64 Exreme, valamint a vállalati felhasználóknak szánt átfogó eszközmenedzsment- és távsegítség-megoldás, az AIDA64 Business is. Az új verzió hivatalosan is támogatja a Windows 10 és a következő Windows Server nemrég elérhetővé vált technikai előzetesét.

A legújabb AIDA64-kiadás a már eddig is támogatott eszközökön felül további 33 LCD, VFD és OLED kijelzőtípuson képes közvetlenül megjeleníteni a mért érzékelőadatokat. A fejlesztők egyben javítottak a párhuzamos és soros portra csatlakozó LCD-k, a monokróm kijelzők, valamint a Razer SwitchBlade UI eszközök kezelésén is. Az új AIDA64 ezen felül információval szolgál a legújabb AMD és NVIDIA grafikus vezérlők CUDA 6.5, Mantle és OpenGL 4.5 felületéről, valamint támogatja a legújabb SSD-ket.

„A PC állapotával kapcsolatos adatok külső kijelzőkön való megjelenítése az AIDA64 egyik kedvelt és egyedi szolgáltatása, a legújabb frissítésben ezért is fektettek a fejlesztők nagy hangsúlyt ennek a továbbfejlesztésére. A teljes képernyős alkalmazásokat futtató felhasználóink így már a legelterjedtebb külső kijelzőkön problémamentesen tudják követni az olyan, a rendszer működése szempontjából fontos paramétereket, mint a hőmérsékletek, működési frekvenciák, kihasználtság, ventilátor-fordulatszám és feszültségek” – emelte ki Tóth Péter, az AIDA64 termékek hivatalos magyarországi disztribútorának, a SZEROTO Kft.-nek az ügyvezető igazgatója.

Új szolgáltatások és fejlesztések

  • Az alábbi LCD és VFD kijelzők támogatása: Acer Idea 500, Adafruit, Aquaero, AX206, BWCT, CH424, Crystalfontz, ct-Mausekino, Cwlinux, Dangerous Prototypes HD44780, Futaba DM-140GINK, Futaba MDM166A, GLCD2USB, IkaLogic, LCDInfo USB13700, LCDInfo USBD480, LPT, Matrix Orbital LK RS232, Matrix Orbital GLK RS232, Odroid-Show, Phidget, picoLCD, POS, Pyramid, Roccat Valo, Samsung SPF, SoundGraph iMon LCD, SpikenzieLabs MPTH, Sure Electronics, Trefon, USB2LCD+, Wallbraun LUI, Yoctopuce
  • Microsoft Windows 10 Technikai Előzetes és Windows Server 2015 Technikai Előzetes támogatása
  • Razer SwitchBlade UI LCD továbbfejlesztett kezelése
  • LGA2011-v3 foglalatú alaplapok támogatása
  • CUDA 6.5, OpenGL 4.5 támogatás
  • AData SP610, AData SP910, Corsair Force LX, Corsair Neutron, Corsair Neutron GTX, OCZ Arc 100, Seagate 600, SanDisk Extreme Pro, SanDisk X300s SSD-k támogatása
  • AMD Radeon R9 285 GPU diagnosztikája
  • NVIDIA GeForce 900 GPU-család diagnosztikája

Az AIDA64 programcsalád tavaly november óta három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást tartalmaz. A hardverdiagnosztikai funkciókkal kibővített csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a teljesen önállósított AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál immár több szolgáltatást kínál.

A termékek mellett szintén tavaly újult meg az AIDA64 magyar weboldala is: így már egy korszerű, a korábbinál látványosabb és egyben bővebb információkat tartalmazó felületen tájékozódhatnak a látogatók a világszerte több mint 1,2 millió ügyfél által használt megoldásokról.

További cikkek
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Elolvasom
FinalWire Introduces AIDA64 v7.00
Elolvasom
FinalWire Rolls Out AIDA64 v6.92
Elolvasom

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.