Konfigurálható gyorsbillentyűkkel érkezik az AIDA64 5.802016. 10. 25.

A friss verzió teljes mértékben támogatja a DPI-skálázást is

A FinalWire ma új stabil frissítést adott ki népszerű rendszer-információs szoftverének PC-s változataihoz. Az 5.80-as kiadása támogatja a Windows 10 legfrissebb buildjeit, valamint a legújabb hardvereket, egyebek mellett az AMD RX 400-as sorozatú és az NVIDIA GTX 1050-es GPU-it.

Új szolgáltatás, hogy a szoftverben lehetőség van globális gyorsbillentyűk konfigurálására, melyekkel be- és kikapcsolhatók az AIDA64 hardverfigyelő paneljei, illetve váltani lehet a külső kijelzőkön megjelenített hardverinformációs lapok között – akkor is, ha az AIDA64 a háttérben fut. A felhasználó az általa megadható billentyűkombinációkkal elindíthatja és leállíthatja a hőmérséklet-, feszültség- és fogyasztásértékek, továbbá ventilátor-fordulatszámok CSV- vagy HTML-fájlba történő naplózását is.

A fejlesztők külön hangsúlyt fektettek arra, hogy az AIDA64 5.80 „DPI-tudatos” legyen, azaz a grafikus felhasználói felületének minden eleme megfelelő módon skálázódjon, ha a Windowsban aktív a DPI-nagyítás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a felhasználók a nagy felbontású kijelzőkön sem látnak majd homályos, nem megfelelően méretezett grafikai elemet, szövegeket többé, mert az AIDA64 felülete akár 4K-s és 8K-s LCD és OLED kijelzőkön is élesen, tisztán jelenik meg.

Újdonságok az AIDA64 5.80-ban

  • AVX- és FMA-optimalizált 64 bites benchmarkok az AMD „Bristol Ridge” APU-hoz
  • Gyorsbillentyűk az LCD-oldalak közti váltáshoz, az OSD Panel és a SensorPanel elrejtéséhez és megjelenítéséhez, valamint a naplózás indításához és leállításához
  • Megfelelő DPI-skálázódás a nagy felbontású LCD és OLED kijelzőkön
  • Corsair és Razer RGB LED egérpadok támogatása
  • Microsoft Windows 10 Redstone RS2 Insider Preview támogatása
  • AMD Zen „Summit Ridge” CPU továbbfejlesztett támogatása
  • Intel „Apollo Lake” SoC továbbfejlesztett támogatása
  • Samsung PM851 és SanDisk X400 SSD-k bővített kezelése
  • Intel NVMe SSD-k továbbfejlesztett támogatása
  • CUDA 8.0 támogatás
  • AMD Radeon RX 400 sorozat teljes körű támogatása
  • NVIDIA GeForce GTX 1050, GeForce GTX 1050 Ti, GeForce GTX 1060 GPU-k diagnosztikája

Mobilos fejlesztések

Nemrég újabb mobilplatformon, Ubuntu Touchon is elérhetővé vált az AIDA64. Ez a kiadás az androidos változatban megismert szolgáltatások java részét nyújtja, miközben támogatja az Ubuntu konvergencia-koncepcióját: képes a felhasználói felületét dinamikusan hozzáigazítani az éppen  csatlakoztatott kijelzőhöz, illetve beviteli eszközhöz. Olyannyira, hogy az app második díjat nyert a Canonical Converged Ubuntu Touch App versenyén. Az AIDA64 for Ubuntu Touch ingyenesen letölthető az Ubuntu Store-ból.

További újdonság, hogy – annak köszönhetően, hogy a Google nemrégiben Chrome OS-en is elérhetővé tette a Play Store-t – mostantól az AIDA64 androidos változata futtatható Chromebookokon, Chromeboxokon és Chromebiteken is.

További cikkek
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Elolvasom
FinalWire Introduces AIDA64 v7.00
Elolvasom
FinalWire Rolls Out AIDA64 v6.92
Elolvasom

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.