Minden, amit tudni akar a PC-ről

Az AIDA64 egy, a PC-rajongók körében etalonnak számító rendszerinformációs szoftver, melynek üzleti kiadása részletes hardver- és szoftverleltárt készít a céges gépparkról, valamint távoli funkciókkal segíti a kliensek karbantartását.

Több mint 1,2 millió felhasználó nem tévedhet!

Próbálja ki ingyen! 

A szoftver kis méretű, és nem igényel telepítést.

Változáskezelés és hálózati riasztás

Integrált változáskezelő

Az AIDA64 Network Audit és AIDA64 Business termékekkel a különböző időpontokban készített leltárak közti eltérések is nyomon követhetők. A változáskezelőben a rendszergazda néhány kattintással kiszűrheti azokat a számítógépeket a céges hálózaton, melyek hardverfelépítése módosult vagy melyekre – adott esetben engedély nélkül – új szoftvert telepítettek egy adott időszakban. A szolgáltatás segítségével az is könnyedén monitorozható például, hogy települtek-e egy-egy alkalmazás vagy az operációs rendszer legújabb frissítései.

A CSV-formátumú vagy SQL-adatbázisba feltöltött riportfájlokkal dolgozó változáskezelő több szempont szerint – többek között számítógépnév, felhasználó, dátum, esemény, komponens – képes szűrni az eltéréseket, és lehetőséget ad arra is, hogy bizonyos gépeket vagy felhasználókat mellőzzünk a listáról.

Változáskövetés valós időben

Az AIDA64 bizonyos eseményekről, hardveres és szoftveres változásokról valós időben is tud figyelmeztetést küldeni. Például a rendszergazda kérhet e-mailben értesítést arról, ha egy felhasználó – adott esetben a cég biztonsági előírásait figyelmen kívül hagyva – USB-s tárolót csatlakoztat a számítógépéhez. A szoftver ilyen esetekben arra is lehetőséget ad, hogy – ha arra szükség van – az adminisztrátor távvezérléssel avatkozzon közbe.

Az AIDA64-ben az alábbi eseményekről kérhető riasztás, figyelmeztetés:

A szoftver a fenti események bekövetkezésekor több csatornán, többek között figyelmeztető ablak megjelenítésével, e-mail vagy Windows-üzenet küldésével képes figyelmeztetni a felhasználót és a rendszergazdát, és a riasztásokat naplófájlba is el tudja menteni.


Ezen funkciót az alábbi kiadások támogatják: