Kérdése van? Itt vagyunk, segítünk.

Gyakran Ismételt Kérdések, Dokumentációk

AIDA64 Business
1.Szükséges az AIDA64-et a hálózatban lévő összes munkaállomásra telepíteni annak érdekében, hogy az audit az összes gépen lefusson?

Egyáltalán nem szükséges. Elegendő a fájlokat egy fájlszerveren létrehozott olyan megosztott mappába másolni, mely elérhető az összes munkaállomás számára. Ebben az esetben az AIDA64 bármelyik gépről elindítható egy egyszerű parancssort használva. 
Például: \\server\share\aida64folder\aida64.exe 

További lépésként a parancssort kapcsolókkal lehet kiegészíteni, majd a felhasználók logonszkriptjéhez lehet adni, így a szoftver minden alkalommal elindul, ha egy felhasználó belép a hálózatba.
Például: \\server\share\aida64folder\aida64.exe /R \\server\share\reportsfolder\$HOSTNAME /AUDIT /CSV /SAFE /SILENT

A támogatott parancssori kapcsolók teljes listája megtalálható az AIDA64 kézikönyvében.

2.Akár a főmenü / Távoli / Távoli megfigyelés menüpontját vagy a Távvezérlés menüpontot, illetve a Riport / Távoli riportvarázslót választom, a következő hibaüzenet jelenik meg: „Error 10061: Kapcsolódás megtagadva”. Mi a megoldás erre a problémára?
Csak akkor lehet távoli géphez csatlakozni, ha az AIDA64 mind a helyi, mind a távoli (megfigyelt) számítógépe(ke)n fut. A szoftvert telepíteni nem kell, de legalább egy logonszkript futtatásával el kell indítani a távoli gépen is. A /ACCEPTBG parancssori kapcsolóval automatikusan engedélyezhetjük a bejövő kapcsolatokat a távoli gépeken.
3.A hálózati leltározás során az AIDA64 lefagyni látszik (vagy „kékképernyőt” okoz) néhány leltározott számítógépen. Mit lehet tenni ilyenkor?
A /SAFE parancssori kapcsoló segítségével letiltható az AIDA64 jó néhány alacsony szintű funkciója – a legtöbb esetben ez megszüntet minden stabilitási problémát. Alternatívaként használható a /SAFEST parancssori kapcsoló, mely az AIDA64 alacsony szintű funkcióinak mindegyikét letiltja.
4.A hálózati leltár készítése során néhány kliens nem tudja a riportokat az SQL adatbázisba illeszteni. Hogyan javítható ki ez a hiba?
A legtöbb esetben a generált ADO-fájl tartalmaz adatokat az aktuális hibáról. Ha az MDAC verziója nem megfelelő, a legújabb verzióra kell frissíteni. Az MDAC 2.81-es verziója erről a linkről letölthető.
5.Lehetséges-e az AIDA64-gyel konkrét információkat kinyerni a Windows Registryből, TXT-, illetve INI-fájlokból, valamint környezeti változókból?
Az egyéni változók funkcióval lehetséges, mely a Fájl / Beállítások / Összegzés menüpont alatt a lista alján található.
6.Lehetséges az AIDA64-et teljesen rejtve futtatni?

A /SILENT kapcsoló használatával az AIDA64 ikonja eltüntethető az értesítési területről, és letilthatók a program által megjelenített figyelmeztető buborékok is.

Az AIDA64 Business esetén az /ACCEPTBG és az /ACCEPTMIN kapcsoló használatával a program rejtve fut a háttérben, készen a bejövő kapcsolatok fogadására.

7.Meg lehet változtatni a CSV-riportok elválasztó karakterét vesszőről egy másik karakterre?
Nem, erre nincs mód az AIDA64-ben.
8.Lehetséges a riportkészítés automatizálása parancssori kapcsolók segítségével?

Az AIDA64 Business, Network Audit és Engineer képes parancssori kapcsolókat feldolgozni. Az adott kiadás által támogatott parancssori kapcsolók listája a főmenü / Súgó / Parancssori kapcsolók oldalon, illetve bővebb magyarázatokkal a termék kézikönyvében olvasható. Parancssori kapcsolók használatával az igényeknek megfelelő tartalmú riport készíthető a támogatott riportformátumokban.

Az elkészült riportok fájlba menthetők, SQL adatbázisba illeszthetők (kivétel az AIDA64 Engineer), illetve elküldhetők e-mailben vagy feltölthetők FTP-kiszolgálóra.

9.Az AIDA64 indításakor a számítógép lefagy, miközben a PCI-eszközöket ellenőrzi. Mi a megoldás erre a problémára?

Készítsen egy új szöveges fájlt (például a Jegyzettömb segítségével) az AIDA64 könyvtárában AIDA64.ini néven!

A következő 2 sort kell, hogy tartalmazza a fájl:

[Generic]
LowLevelPCI=0

10.Más szoftverek (pl. CoreTemp, HWMonitor) az AIDA64-től eltérő maghőmérséklet-értékeket mutatnak. Lehet a maghőmérsékletet úgy szabályozni az Intel processzorokon, hogy az AIDA64 is ugyanazt az értéket mutassa, mint amit más szoftverek mérnek?

A modern Intel processzorok DTS hőmérséklet-érzékelő diódát használnak a maghőmérséklet mérésére. Az AIDA64 teljes mértékben támogatja az Intel legfrissebb DTS-specifikációit, és az Intel által közzétett TJMax értékekkel dolgozik. A DTS használatával mért maghőmérséklet mindig egy TJMax hőmérsékletértékhez képest értendő, mely utóbbi CPU-típusonként és steppingenként egyedi. Így a TJMax érték átállításával mindkét irányba módosítható a kijelzett maghőmérséklet.

Az AIDA64 által használt TJMax érték a Fájl / Beállítások / Hardverfigyelés menüpontban módosítható.

11.Mi az MCP-hőmérséklet? Normális a 80 Celsius-fok feletti érték?
Az MCP (vagy Media and Communications Processor) az nVIDIA alaplapi chipkészletek része. Ezt az egységet úgy tervezték, hogy nagyon magas hőmérsékleten üzemeljen, így a 80-90 Celsius teljesen normális.
12.Mely Microsoft Office verziók termékkulcsát képes kiolvasni az AIDA64?

Az AIDA64 a következő telepített Office-verziók termékkulcsait jeleníti meg: Office XP, Office 2003, Office 2007 és Office 2010.

Mivel az Office 2013 nem tárolja a helyi számítógépen a termékkulcsot – sőt az online vásárolt kiadások esetében nincs is ilyen –, így az AIDA64 e verziónál nem tudja a tényleges licenckulcsot kiolvasni. A szoftver által megjelenített karaktersorozat ugyanakkor ebben az esetben is használható a megvásárolt licenc beazonosítására és nyilvántartására, az irodai csomag azonban nem telepíthető fel vele.

13.Milyen riportformátumokat támogatnak az AIDA64 különféle kiadásai?

Az AIDA64 Business és Network Audit egyszerű szöveges, HTML-, MHTML- (képekkel kiegészített HTML-), XML-, CSV-, MIF- (Microsoft SMS-hez), INI-riportokat és SQL adatbázisba történő közvetlen feltöltést támogat.

Az AIDA64 Extreme és Engineer csak az egyszerű szöveges, HTML- és MHTML-riportformátumokat támogatja.

14.Használható az AIDA64 telepítés nélkül is?

Az AIDA64 letölthető ZIP-tömörítésű csomagban is, amelyet csak ki kell csomagolni egy üres mappába. E csomag használata esetén nincs szükség telepítésre.

Az AIDA64 Network Audit és Business kiadásokból nem is teszünk hozzáférhetővé exe telepítőcsomagot, mert hálózati környezetben ennek nem lehet hasznát venni.

15.Van-e lehetőség a hibakeresési információk eltávolítására a riportokból?
A debuginformáció, valamint a riportfejléc és -lábléc kikapcsolható a Fájl / Beállítások / Riport menüpontban.
16.Futtatható az AIDA64 CD-, DVD- vagy Blu-ray lemezről vagy flashmemóriás meghajtóról?
Természetesen. Az AIDA64 fájljait csak ki kell csomagolni a ZIP-csomagból, majd felírni azokat egy CD / DVD / BD-lemezre, vagy felmásolni egy DVD-RAM lemezre, esetleg flashmeghajtóra.
17.Miért nem pontosak a Számítógép / DMI oldalon látható adatok?

A DMI-információk pontossága és megbízhatósága az alaplap vagy márkás számítógép esetén a számítógép gyártóján múlik. Amennyiben a gyártók nem fordítanak kellő figyelmet a DMI-táblák megfelelő kitöltésére, a DMI-t kiolvasó alkalmazások mind hibás információt fognak jelezni. Ez nem az AIDA64 hibája.

18.Használható az AIDA64 64 bites Windowson és 64 bites AMD Opteron, AMD Phenom, Intel Core 2, Intel Core i3/i5/i7 vagy Intel Xeon processzorokkal?
Az AIDA64 teljes körűen támogatja a 64 bites rendszereket, többek között az összes teljesítménymérő funkciója is elérhető 64 bites változatban. A benchmarkok ugyanakkor visszafelé kompatibilisek a 32 bites processzorokkal is.
19.Futtatható az AIDA64 Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 vagy Windows PE rendszereken?

Az AIDA64 teljes mértékben támogatja az alábbi 32 és 64 bites PC Windows rendszereket:

Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows XP 64-Bit Edition, Windows XP x64 Edition, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 és Windows PE.

20.Létezik DOS, Mac OS, Linux vagy UNIX alatt futtatható AIDA64-verzió?
Jelenleg az AIDA64 csak a Microsoft Windows rendszereket támogatja. Ugyanakkor linuxos kliensekre is elérhető egy rövid leltár készítésére alkalmas alkalmazásunk, mely az AIDA64 leltárkezelőjével és változáskezelőjével kompatibilis riportokat generál. 
21.Hogyan határozható meg az optikai és merevlemezes meghajtók firmware-verziója?

Az SCSI-merevlemezek, valamint az optikai meghajtók firmware-verziója a Háttértár / ASPI oldalon található meg.

Az ATA- és SATA-merevlemezek firmware-verziója a Háttértár / ATA oldalon található.

22.Mit jelent az „Aux” hőmérséklet a Számítógép / Érzékelő oldalon?
Az érzékelők kimeneteire nincs szabvány, így az „Aux” lehet a CPU vagy az alaplap hőmérséklete, vagy az érzékelőchip egy nem csatlakoztatott kimenetén olvasható, irreleváns érték.
23.Mit jelent a „CPU Dióda” hőmérséklet a Számítógép / Érzékelő oldalon?
A CPU-hőmérséklet a CPU-tok körül mért érték, míg a „CPU Dióda” hőmérséklet a CPU-mag hőmérsékletét jelzi.
24.A Számítógép / Érzékelő oldalon található hőmérséklet-, feszültség- vagy ventilátorsebesség-adatok pontatlanok. Például furcsa „Aux” hőmérséklet látható; vagy a CPU és az alaplap hőmérsékletei felcserélődtek. Mi a teendő ilyen esetben?

Sajnos nincs szabvány az érzékelőchipek kimeneteire, így előfordulhat, hogy az AIDA64 téves adatokat jelenít meg.

Ilyen esetben kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az AIDA64 fórumon a „Hardware Monitoring” topikban! Ha új témát nyit, kérjük, jelölje meg az Ön által használt AIDA64 verzióját, az alaplap típusát, és másolja be a Számítógép / Érzékelő oldal teljes tartalmát!

25.Mik a maximális működési hőmérsékletek egy CPU, alaplap, videokártya, valamint merevlemez esetében?

A legtöbb modern processzor 70 Celsius-fok alatti üzemi hőmérsékleten működik a legtökéletesebben, de nem fog tönkremenni 80-90 fok körüli hőmérséklet elérése esetén sem. A modern Intel processzorok egy speciális hardverlogikát használva akadályozzák meg a túlmelegedést: lelassítják önmagukat a fizikai károsodás megelőzése érdekében, és automatikusan leállítják a számítógépet abban az esetben is, ha a lassítás ellenére is túl magas marad a hőmérséklet.

A legtöbb alaplap 50 Celsius-fok alatt működik hibamentesen, és fizikai károsodás 60 Celsius-fokig nem szokott bekövetkezni.

A modern videokártyák GPU-i 100-110 Celsiusig működőképesek, és egy driver gondoskodik a túlmelegedés elleni védelemről.

A merevlemezek esetében az optimális hőmérséklet 50 Celsius-fok alatt van, de még 60 Celsius alatt stabilan működnek. A merevlemezeken tárolt adatok sértetlensége 60 Celsius-fok felett nem garantált.

26.Az AIDA64 meg tud jeleníteni SMART-adatokat külső merevlemezek (pl. WD MyBook) vagy külső merevlemeztokba helyezett meghajtó esetén?
Nem minden USB-, eSATA- vagy FireWire-csatolós külső merevlemeztok támogatja a SMART-adatok kiolvasását. Az AIDA64 a legtöbb olyan eszközön támogatja ezeknek az adatoknak a megjelenítését, melyek ezt lehetővé teszik. Amennyiben olyan eszközzel találkozik, amelynek SMART-adatait más szoftverek képesek megjeleníteni, de az AIDA64 nem, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!
27.Lehetséges-e hőmérséklet-információk és SMART-adatok megjelenítése RAID-tárolók esetében?

SMART-információk megjelenítése (beleértve a lemezhőmérséklet-mérést is) a következő RAID-vezérlők esetében lehetséges: 3ware, Areca, HighPoint RocketRAID 26xx, Intel, JMicron, and LSI MegaIDE.

A többi RAID-vezérlő vagy nem rendelkezik a megfelelő driverekkel a SMART-adatok megjelenítésére, vagy az AIDA64 nem támogatja őket.

28.A vírusirtóm rosszindulatú fájlt talált az AIDA64 állományai között. Lehetséges, hogy az AIDA64 telepítési csomagja vírust, trójai vagy kémprogramot tartalmaz?

A weboldalunkon elérhető AIDA64-csomagok minden állományát ellenőrizzük, mielőtt feltöltjük őket az oldalunkra: a fájlok 100%-ban mentesek bármiféle kártékony programtól.

Ha a vírusvédelmi szoftver mégis fertőzöttként azonosít egy AIDA64-fájlt, téves riasztással van dolgunk. Ilyen esetekben azt javasoljuk, hogy frissítse antivírus szoftverét, mert valószínűleg a nem naprakész vírusadatbázis okozza a problémát.

29.Mi a különbség az AIDA64 Extreme és az AIDA64 Business között?

A két terméknek más a célcsoportja. Az AIDA64 Business az üzleti felhasználókat célozza meg, így a vállalatok, intézmények igényeihez szabott szolgáltatásokat tartalmaz, míg az AIDA64 Extreme otthoni használatra készült.

Az AIDA64 Extreme egy rendszerinformációs és -diagnosztikai szoftver, mely részletes adatokat szolgáltat a hardverkomponensekről és a telepített programokról, képes a gép teljesítményének mérésére, valamint segíti a hibák felderítését és támogatja a tuningot.

Az AIDA64 Business a termékportfólió legteljesebb kiadása, mely az Extreme összes funkcióján felül olyan egyedi szolgáltatásokat tartalmaz, mint a hálózati leltár, a távvezérlés és SQL adatbázishoz való kapcsolódás. Az AIDA64 Extreme-ből ez utóbbiak hiányoznak. 

30.Mi a különbség az AIDA64 Business és az AIDA64 Engineer között?

Az AIDA64 Business a termékportfólió legteljesebb kiadása, mely az Engineer összes szolgáltatását tartalmazza, de azon felül támogatja a hálózati leltár automatizált készítését, a távvezérlést és a távoli rendszerinformációt, valamint a riportok SQL adatbázisba történő feltöltését. E kiadás licencelési modellje több számítógépből álló vállalati környezetre lett szabva.

Az AIDA64 Engineer fő szolgáltatásai a pontos és részletes rendszerinformáció, a teljesítménymérés, a hardverdiagnosztika és az érzékelőfigyelés. E termék esetében a licenc nem hálózathoz vagy számítógéphez, hanem egy IT-szakemberhez (mérnök) van kötve. E licenc megengedi, hogy az a mérnök, aki a licenc tulajdonosa, a szoftvert korlátlan számú számítógépen használhatja.

31.Mindkét termék üzleti felhasználóknak szól, mi a különbség az AIDA64 Business és az AIDA64 Network Audit kiadások között?

Az AIDA64 Business a termékportfólió legátfogóbb kiadása, mely az Extreme, Engineer és Network Audit változatok összes szolgáltatását támogatja, többek között a hardverdiagnosztikai és benchmarkfunkciókat is. A Network Audit ezzel szemben kifejezetten azoknak az üzleti ügyfeleknek készült, akik átfogó hardver- és szoftverleltár készítésére alkalmas megoldást keresnek, és a termékcsalád egyéb szolgáltatásaira nincs szükségük. E változat repertoárjából hiányzik a hardverfigyelés, a távvezérlés és távoli rendszerinformáció, valamint a teljesítménymérés és a hardverdiagnosztika.

32.Ha Windows 8.1 vagy Windows Server 2012 R2 alatt indítom el az AIDA64-et, a Programkompatibilitási segéd arra figyelmeztet, hogy az AIDA64Driver.sys fájl nem kompatibilis a Windows e verzióival. Mi a megoldás erre a problémára?
Az AIDA64 v3.00-s és annál korábbi kiadásai nem kompatibilisek a Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 operációs rendszerekkel. Ahhoz, hogy ezeken a rendszereken is használni tudja a programot, kérjük, frissítse a 3.20-as vagy annál újabb verzióra!
33.Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 alatt is támogatott az OpenCL-teljesítménymérés?

Igen, amennyiben a videokártya-driverek megfelelően telepítve vannak.

34.Az AIDA64 GPGPU-benchmarkjai a teljesítmény javítása érdekében használnak vektorizált adattípusokat és unrolling technikákat?
Igen, mindkettőt, azért, hogy az OpenCL-fordítók dolgát megkönnyítsék. Ezen felül az OpenCL-fordító további optimalizációkat is végezhet, például további unrollingot, de ez már a fordítón múlik.
35.Intel Core i7 „Haswell” processzoros rendszereken a CPU eredményei látványosan jobbak, mint az Intel HD Graphics 4600 „GT2” GPU eredményei. Hogy lehet ez?

Az AIDA64 CPU-benchmarkjai optimalizálva vannak a Haswell architektúrára (ahogy általában az összes modern CPU-architektúrára), és kihasználják a processzor által támogatott utasításkészlet-kiterjesztések (SSE, AVX, AVX2, FMA és XOP), valamint a teljes vektorizálás nyújtotta előnyöket.

Egy négymagos Haswell x86/x64-es processzor az FMA és AVX2 utasítások használatával valóban rendkívüli számítási teljesítményt nyújt, sokkal jobbat, mint a GT2-es iGPU. Ugyanakkor OpenCL-ben jóval egyszerűbb ilyen optimalizált kódot írni az iGPU-ra, mint gépikód-generátorral vagy x86/x64-es assemblyben a CPU-ra.

36.A GPGPU modul támogatja az OpenCL-képes VIA VX11 lapkakészletet?

Nem, mert jelenleg a VIA chipkészletekhez és processzorokhoz nem érhető el stabil OpenCL-fordító és -driver.

37.Egyes gépeken a logonszkriptből indított AIDA64 csak 5 perccel a számítógép bekapcsolása után indul el. Mi lehet a probléma?
A Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 óta a Bejelentkezési parancsfájl alapértelmezés szerint 5 perc késleltetéssel indul. Ha azt szeretnénk, hogy a parancsfájl azonnal végrehajtódjon, a késleltetést ki kell kapcsolnunk a Csoportházirend-kezelőben a Számítógép konfigurációja / Házirendek / Felügyeleti sablonok / Rendszer / Csoportházirend / "Bejelentkezési parancsfájl késleltetésének meghatározása" ablakban.
38.AMD Kaveri alapú rendszereken támogatja a modul az OpenCL 2.0-t és a HSA-t?

A memóriabenchmarkok kivételével igen.

Egyelőre a memória-sebességmérések nem működnek a HSA-val, mert az AMD kurrens HSA-implementációja még nem támogatja az eszközmemória használatának kikényszerítését, hanem azt feltételezi, hogy a kiosztott memóriablokkokon a CPU és a GPU osztozik. Ha az AMD OpenCL 2.0 és HSA-implementációja kiforrottabb lesz, ezek a problémák is megoldódnak.

39.Támogatja a GPGPU benchmarkmodul a legújabb dGPU-kat, mint amilyen az AMD Radeon R9 290/290X, az NVIDIA GeForce GTX Titan és GTX 780?

Igen, ám az ilyen, órajel-szabályozást használó dGPU-k használatakor el kell döntenünk, hogy a maximálisan elérhető vagy az átlagteljesítményt szeretnénk-e mérni. Ha a maximális teljesítmény érdekel bennünket, az AIDA64 GPGPU-benchmarkjait akkor indítsuk el, amikor a videokártya még hideg. Ilyenkor ügyeljünk arra is, hogy a teljesítményfelvételi korlátot alacsonyra állítsuk (AMD PowerControl) Ha az átlagteljesítményre vagyunk kíváncsiak, kapcsoljuk ki a CPU-benchmarkokat, és egymás után legalább 10 alkalommal futtassuk le a GPU-méréseket annak érdekében, hogy a videokártya kellően felmelegedjen!

40.Tudjuk mérni az OpenCL CPU-eszközök teljesítményét is?

Nem, jelenleg a modul ezt nem támogatja, mert egyelőre az OpenCL CPU-meghajtók egyszerűen nem elég kiforrottak ehhez. Jóval lassabban futtatják a programkódot, mint ahogy egy natív x86/x64-es gépi kódot vagy akár egy többszálú C++ kódot.

41.Hiába írom be a megvásárolt vagy a tesztlicenchez kapott termékkulcsot az EXE-telepítőcsomaggal telepített AIDA64-ben, a szoftver nem aktiválja magát. Mi a megoldás erre a problémára?
Az AIDA64 az aktiváláskor létrehoz egy pkey.txt nevű fájlt, amelyben titkosítva tárolja a licenckulcsot. Ha a szoftvert nem rendszergazdaként futtatja, az a nem megfelelő jogosultsági szint miatt nem tudja létrehozni a fájlt. Futtassa rendszergazdaként az AIDA64-et, vagy használja az AIDA64 ZIP-változatát!
AIDA64 Network Audit
1.Szükséges az AIDA64-et a hálózatban lévő összes munkaállomásra telepíteni annak érdekében, hogy az audit az összes gépen lefusson?

Egyáltalán nem szükséges. Elegendő a fájlokat egy fájlszerveren létrehozott olyan megosztott mappába másolni, mely elérhető az összes munkaállomás számára. Ebben az esetben az AIDA64 bármelyik gépről elindítható egy egyszerű parancssort használva. 
Például: \\server\share\aida64folder\aida64.exe 

További lépésként a parancssort kapcsolókkal lehet kiegészíteni, majd a felhasználók logonszkriptjéhez lehet adni, így a szoftver minden alkalommal elindul, ha egy felhasználó belép a hálózatba.
Például: \\server\share\aida64folder\aida64.exe /R \\server\share\reportsfolder\$HOSTNAME /AUDIT /CSV /SAFE /SILENT

A támogatott parancssori kapcsolók teljes listája megtalálható az AIDA64 kézikönyvében.

2.A hálózati leltározás során az AIDA64 lefagyni látszik (vagy „kékképernyőt” okoz) néhány leltározott számítógépen. Mit lehet tenni ilyenkor?
A /SAFE parancssori kapcsoló segítségével letiltható az AIDA64 jó néhány alacsony szintű funkciója – a legtöbb esetben ez megszüntet minden stabilitási problémát. Alternatívaként használható a /SAFEST parancssori kapcsoló, mely az AIDA64 alacsony szintű funkcióinak mindegyikét letiltja.
3.A hálózati leltár készítése során néhány kliens nem tudja a riportokat az SQL adatbázisba illeszteni. Hogyan javítható ki ez a hiba?
A legtöbb esetben a generált ADO-fájl tartalmaz adatokat az aktuális hibáról. Ha az MDAC verziója nem megfelelő, a legújabb verzióra kell frissíteni. Az MDAC 2.81-es verziója erről a linkről letölthető.
4.Lehetséges-e az AIDA64-gyel konkrét információkat kinyerni a Windows Registryből, TXT-, illetve INI-fájlokból, valamint környezeti változókból?
Az egyéni változók funkcióval lehetséges, mely a Fájl / Beállítások / Összegzés menüpont alatt a lista alján található.
5.Lehetséges az AIDA64-et teljesen rejtve futtatni?

A /SILENT kapcsoló használatával az AIDA64 ikonja eltüntethető az értesítési területről, és letilthatók a program által megjelenített figyelmeztető buborékok is.

Az AIDA64 Business esetén az /ACCEPTBG és az /ACCEPTMIN kapcsoló használatával a program rejtve fut a háttérben, készen a bejövő kapcsolatok fogadására.

6.Meg lehet változtatni a CSV-riportok elválasztó karakterét vesszőről egy másik karakterre?
Nem, erre nincs mód az AIDA64-ben.
7.Lehetséges a riportkészítés automatizálása parancssori kapcsolók segítségével?

Az AIDA64 Business, Network Audit és Engineer képes parancssori kapcsolókat feldolgozni. Az adott kiadás által támogatott parancssori kapcsolók listája a főmenü / Súgó / Parancssori kapcsolók oldalon, illetve bővebb magyarázatokkal a termék kézikönyvében olvasható. Parancssori kapcsolók használatával az igényeknek megfelelő tartalmú riport készíthető a támogatott riportformátumokban.

Az elkészült riportok fájlba menthetők, SQL adatbázisba illeszthetők (kivétel az AIDA64 Engineer), illetve elküldhetők e-mailben vagy feltölthetők FTP-kiszolgálóra.

8.Az AIDA64 indításakor a számítógép lefagy, miközben a PCI-eszközöket ellenőrzi. Mi a megoldás erre a problémára?

Készítsen egy új szöveges fájlt (például a Jegyzettömb segítségével) az AIDA64 könyvtárában AIDA64.ini néven!

A következő 2 sort kell, hogy tartalmazza a fájl:

[Generic]
LowLevelPCI=0

9.Mely Microsoft Office verziók termékkulcsát képes kiolvasni az AIDA64?

Az AIDA64 a következő telepített Office-verziók termékkulcsait jeleníti meg: Office XP, Office 2003, Office 2007 és Office 2010.

Mivel az Office 2013 nem tárolja a helyi számítógépen a termékkulcsot – sőt az online vásárolt kiadások esetében nincs is ilyen –, így az AIDA64 e verziónál nem tudja a tényleges licenckulcsot kiolvasni. A szoftver által megjelenített karaktersorozat ugyanakkor ebben az esetben is használható a megvásárolt licenc beazonosítására és nyilvántartására, az irodai csomag azonban nem telepíthető fel vele.

10.Milyen riportformátumokat támogatnak az AIDA64 különféle kiadásai?

Az AIDA64 Business és Network Audit egyszerű szöveges, HTML-, MHTML- (képekkel kiegészített HTML-), XML-, CSV-, MIF- (Microsoft SMS-hez), INI-riportokat és SQL adatbázisba történő közvetlen feltöltést támogat.

Az AIDA64 Extreme és Engineer csak az egyszerű szöveges, HTML- és MHTML-riportformátumokat támogatja.

11.Használható az AIDA64 telepítés nélkül is?

Az AIDA64 letölthető ZIP-tömörítésű csomagban is, amelyet csak ki kell csomagolni egy üres mappába. E csomag használata esetén nincs szükség telepítésre.

Az AIDA64 Network Audit és Business kiadásokból nem is teszünk hozzáférhetővé exe telepítőcsomagot, mert hálózati környezetben ennek nem lehet hasznát venni.

12.Van-e lehetőség a hibakeresési információk eltávolítására a riportokból?
A debuginformáció, valamint a riportfejléc és -lábléc kikapcsolható a Fájl / Beállítások / Riport menüpontban.
13.Futtatható az AIDA64 CD-, DVD- vagy Blu-ray lemezről vagy flashmemóriás meghajtóról?
Természetesen. Az AIDA64 fájljait csak ki kell csomagolni a ZIP-csomagból, majd felírni azokat egy CD / DVD / BD-lemezre, vagy felmásolni egy DVD-RAM lemezre, esetleg flashmeghajtóra.
14.Miért nem pontosak a Számítógép / DMI oldalon látható adatok?

A DMI-információk pontossága és megbízhatósága az alaplap vagy márkás számítógép esetén a számítógép gyártóján múlik. Amennyiben a gyártók nem fordítanak kellő figyelmet a DMI-táblák megfelelő kitöltésére, a DMI-t kiolvasó alkalmazások mind hibás információt fognak jelezni. Ez nem az AIDA64 hibája.

15.Használható az AIDA64 64 bites Windowson és 64 bites AMD Opteron, AMD Phenom, Intel Core 2, Intel Core i3/i5/i7 vagy Intel Xeon processzorokkal?
Az AIDA64 teljes körűen támogatja a 64 bites rendszereket, többek között az összes teljesítménymérő funkciója is elérhető 64 bites változatban. A benchmarkok ugyanakkor visszafelé kompatibilisek a 32 bites processzorokkal is.
16.Futtatható az AIDA64 Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 vagy Windows PE rendszereken?

Az AIDA64 teljes mértékben támogatja az alábbi 32 és 64 bites PC Windows rendszereket:

Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows XP 64-Bit Edition, Windows XP x64 Edition, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 és Windows PE.

17.Létezik DOS, Mac OS, Linux vagy UNIX alatt futtatható AIDA64-verzió?
Jelenleg az AIDA64 csak a Microsoft Windows rendszereket támogatja. Ugyanakkor linuxos kliensekre is elérhető egy rövid leltár készítésére alkalmas alkalmazásunk, mely az AIDA64 leltárkezelőjével és változáskezelőjével kompatibilis riportokat generál. 
18.Hogyan határozható meg az optikai és merevlemezes meghajtók firmware-verziója?

Az SCSI-merevlemezek, valamint az optikai meghajtók firmware-verziója a Háttértár / ASPI oldalon található meg.

Az ATA- és SATA-merevlemezek firmware-verziója a Háttértár / ATA oldalon található.

19.Mit jelent az „Aux” hőmérséklet a Számítógép / Érzékelő oldalon?
Az érzékelők kimeneteire nincs szabvány, így az „Aux” lehet a CPU vagy az alaplap hőmérséklete, vagy az érzékelőchip egy nem csatlakoztatott kimenetén olvasható, irreleváns érték.
20.Mit jelent a „CPU Dióda” hőmérséklet a Számítógép / Érzékelő oldalon?
A CPU-hőmérséklet a CPU-tok körül mért érték, míg a „CPU Dióda” hőmérséklet a CPU-mag hőmérsékletét jelzi.
21.A Számítógép / Érzékelő oldalon található hőmérséklet-, feszültség- vagy ventilátorsebesség-adatok pontatlanok. Például furcsa „Aux” hőmérséklet látható; vagy a CPU és az alaplap hőmérsékletei felcserélődtek. Mi a teendő ilyen esetben?

Sajnos nincs szabvány az érzékelőchipek kimeneteire, így előfordulhat, hogy az AIDA64 téves adatokat jelenít meg.

Ilyen esetben kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az AIDA64 fórumon a „Hardware Monitoring” topikban! Ha új témát nyit, kérjük, jelölje meg az Ön által használt AIDA64 verzióját, az alaplap típusát, és másolja be a Számítógép / Érzékelő oldal teljes tartalmát!

22.Mik a maximális működési hőmérsékletek egy CPU, alaplap, videokártya, valamint merevlemez esetében?

A legtöbb modern processzor 70 Celsius-fok alatti üzemi hőmérsékleten működik a legtökéletesebben, de nem fog tönkremenni 80-90 fok körüli hőmérséklet elérése esetén sem. A modern Intel processzorok egy speciális hardverlogikát használva akadályozzák meg a túlmelegedést: lelassítják önmagukat a fizikai károsodás megelőzése érdekében, és automatikusan leállítják a számítógépet abban az esetben is, ha a lassítás ellenére is túl magas marad a hőmérséklet.

A legtöbb alaplap 50 Celsius-fok alatt működik hibamentesen, és fizikai károsodás 60 Celsius-fokig nem szokott bekövetkezni.

A modern videokártyák GPU-i 100-110 Celsiusig működőképesek, és egy driver gondoskodik a túlmelegedés elleni védelemről.

A merevlemezek esetében az optimális hőmérséklet 50 Celsius-fok alatt van, de még 60 Celsius alatt stabilan működnek. A merevlemezeken tárolt adatok sértetlensége 60 Celsius-fok felett nem garantált.

23.Az AIDA64 meg tud jeleníteni SMART-adatokat külső merevlemezek (pl. WD MyBook) vagy külső merevlemeztokba helyezett meghajtó esetén?
Nem minden USB-, eSATA- vagy FireWire-csatolós külső merevlemeztok támogatja a SMART-adatok kiolvasását. Az AIDA64 a legtöbb olyan eszközön támogatja ezeknek az adatoknak a megjelenítését, melyek ezt lehetővé teszik. Amennyiben olyan eszközzel találkozik, amelynek SMART-adatait más szoftverek képesek megjeleníteni, de az AIDA64 nem, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!
24.Lehetséges-e hőmérséklet-információk és SMART-adatok megjelenítése RAID-tárolók esetében?

SMART-információk megjelenítése (beleértve a lemezhőmérséklet-mérést is) a következő RAID-vezérlők esetében lehetséges: 3ware, Areca, HighPoint RocketRAID 26xx, Intel, JMicron, and LSI MegaIDE.

A többi RAID-vezérlő vagy nem rendelkezik a megfelelő driverekkel a SMART-adatok megjelenítésére, vagy az AIDA64 nem támogatja őket.

25.A vírusirtóm rosszindulatú fájlt talált az AIDA64 állományai között. Lehetséges, hogy az AIDA64 telepítési csomagja vírust, trójai vagy kémprogramot tartalmaz?

A weboldalunkon elérhető AIDA64-csomagok minden állományát ellenőrizzük, mielőtt feltöltjük őket az oldalunkra: a fájlok 100%-ban mentesek bármiféle kártékony programtól.

Ha a vírusvédelmi szoftver mégis fertőzöttként azonosít egy AIDA64-fájlt, téves riasztással van dolgunk. Ilyen esetekben azt javasoljuk, hogy frissítse antivírus szoftverét, mert valószínűleg a nem naprakész vírusadatbázis okozza a problémát.

26.Mindkét termék üzleti felhasználóknak szól, mi a különbség az AIDA64 Business és az AIDA64 Network Audit kiadások között?

Az AIDA64 Business a termékportfólió legátfogóbb kiadása, mely az Extreme, Engineer és Network Audit változatok összes szolgáltatását támogatja, többek között a hardverdiagnosztikai és benchmarkfunkciókat is. A Network Audit ezzel szemben kifejezetten azoknak az üzleti ügyfeleknek készült, akik átfogó hardver- és szoftverleltár készítésére alkalmas megoldást keresnek, és a termékcsalád egyéb szolgáltatásaira nincs szükségük. E változat repertoárjából hiányzik a hardverfigyelés, a távvezérlés és távoli rendszerinformáció, valamint a teljesítménymérés és a hardverdiagnosztika.

27.Ha Windows 8.1 vagy Windows Server 2012 R2 alatt indítom el az AIDA64-et, a Programkompatibilitási segéd arra figyelmeztet, hogy az AIDA64Driver.sys fájl nem kompatibilis a Windows e verzióival. Mi a megoldás erre a problémára?
Az AIDA64 v3.00-s és annál korábbi kiadásai nem kompatibilisek a Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 operációs rendszerekkel. Ahhoz, hogy ezeken a rendszereken is használni tudja a programot, kérjük, frissítse a 3.20-as vagy annál újabb verzióra!
28.Egyes gépeken a logonszkriptből indított AIDA64 csak 5 perccel a számítógép bekapcsolása után indul el. Mi lehet a probléma?
A Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 óta a Bejelentkezési parancsfájl alapértelmezés szerint 5 perc késleltetéssel indul. Ha azt szeretnénk, hogy a parancsfájl azonnal végrehajtódjon, a késleltetést ki kell kapcsolnunk a Csoportházirend-kezelőben a Számítógép konfigurációja / Házirendek / Felügyeleti sablonok / Rendszer / Csoportházirend / "Bejelentkezési parancsfájl késleltetésének meghatározása" ablakban.
29.Hiába írom be a megvásárolt vagy a tesztlicenchez kapott termékkulcsot az EXE-telepítőcsomaggal telepített AIDA64-ben, a szoftver nem aktiválja magát. Mi a megoldás erre a problémára?
Az AIDA64 az aktiváláskor létrehoz egy pkey.txt nevű fájlt, amelyben titkosítva tárolja a licenckulcsot. Ha a szoftvert nem rendszergazdaként futtatja, az a nem megfelelő jogosultsági szint miatt nem tudja létrehozni a fájlt. Futtassa rendszergazdaként az AIDA64-et, vagy használja az AIDA64 ZIP-változatát!
AIDA64 Engineer
1.Lehetséges a riportkészítés automatizálása parancssori kapcsolók segítségével?

Az AIDA64 Business, Network Audit és Engineer képes parancssori kapcsolókat feldolgozni. Az adott kiadás által támogatott parancssori kapcsolók listája a főmenü / Súgó / Parancssori kapcsolók oldalon, illetve bővebb magyarázatokkal a termék kézikönyvében olvasható. Parancssori kapcsolók használatával az igényeknek megfelelő tartalmú riport készíthető a támogatott riportformátumokban.

Az elkészült riportok fájlba menthetők, SQL adatbázisba illeszthetők (kivétel az AIDA64 Engineer), illetve elküldhetők e-mailben vagy feltölthetők FTP-kiszolgálóra.

2.Az AIDA64 indításakor a számítógép lefagy, miközben a PCI-eszközöket ellenőrzi. Mi a megoldás erre a problémára?

Készítsen egy új szöveges fájlt (például a Jegyzettömb segítségével) az AIDA64 könyvtárában AIDA64.ini néven!

A következő 2 sort kell, hogy tartalmazza a fájl:

[Generic]
LowLevelPCI=0

3.Más szoftverek (pl. CoreTemp, HWMonitor) az AIDA64-től eltérő maghőmérséklet-értékeket mutatnak. Lehet a maghőmérsékletet úgy szabályozni az Intel processzorokon, hogy az AIDA64 is ugyanazt az értéket mutassa, mint amit más szoftverek mérnek?

A modern Intel processzorok DTS hőmérséklet-érzékelő diódát használnak a maghőmérséklet mérésére. Az AIDA64 teljes mértékben támogatja az Intel legfrissebb DTS-specifikációit, és az Intel által közzétett TJMax értékekkel dolgozik. A DTS használatával mért maghőmérséklet mindig egy TJMax hőmérsékletértékhez képest értendő, mely utóbbi CPU-típusonként és steppingenként egyedi. Így a TJMax érték átállításával mindkét irányba módosítható a kijelzett maghőmérséklet.

Az AIDA64 által használt TJMax érték a Fájl / Beállítások / Hardverfigyelés menüpontban módosítható.

4.Mi az MCP-hőmérséklet? Normális a 80 Celsius-fok feletti érték?
Az MCP (vagy Media and Communications Processor) az nVIDIA alaplapi chipkészletek része. Ezt az egységet úgy tervezték, hogy nagyon magas hőmérsékleten üzemeljen, így a 80-90 Celsius teljesen normális.
5.Mely Microsoft Office verziók termékkulcsát képes kiolvasni az AIDA64?

Az AIDA64 a következő telepített Office-verziók termékkulcsait jeleníti meg: Office XP, Office 2003, Office 2007 és Office 2010.

Mivel az Office 2013 nem tárolja a helyi számítógépen a termékkulcsot – sőt az online vásárolt kiadások esetében nincs is ilyen –, így az AIDA64 e verziónál nem tudja a tényleges licenckulcsot kiolvasni. A szoftver által megjelenített karaktersorozat ugyanakkor ebben az esetben is használható a megvásárolt licenc beazonosítására és nyilvántartására, az irodai csomag azonban nem telepíthető fel vele.

6.Milyen riportformátumokat támogatnak az AIDA64 különféle kiadásai?

Az AIDA64 Business és Network Audit egyszerű szöveges, HTML-, MHTML- (képekkel kiegészített HTML-), XML-, CSV-, MIF- (Microsoft SMS-hez), INI-riportokat és SQL adatbázisba történő közvetlen feltöltést támogat.

Az AIDA64 Extreme és Engineer csak az egyszerű szöveges, HTML- és MHTML-riportformátumokat támogatja.

7.Használható az AIDA64 telepítés nélkül is?

Az AIDA64 letölthető ZIP-tömörítésű csomagban is, amelyet csak ki kell csomagolni egy üres mappába. E csomag használata esetén nincs szükség telepítésre.

Az AIDA64 Network Audit és Business kiadásokból nem is teszünk hozzáférhetővé exe telepítőcsomagot, mert hálózati környezetben ennek nem lehet hasznát venni.

8.Van-e lehetőség a hibakeresési információk eltávolítására a riportokból?
A debuginformáció, valamint a riportfejléc és -lábléc kikapcsolható a Fájl / Beállítások / Riport menüpontban.
9.Futtatható az AIDA64 CD-, DVD- vagy Blu-ray lemezről vagy flashmemóriás meghajtóról?
Természetesen. Az AIDA64 fájljait csak ki kell csomagolni a ZIP-csomagból, majd felírni azokat egy CD / DVD / BD-lemezre, vagy felmásolni egy DVD-RAM lemezre, esetleg flashmeghajtóra.
10.Miért nem pontosak a Számítógép / DMI oldalon látható adatok?

A DMI-információk pontossága és megbízhatósága az alaplap vagy márkás számítógép esetén a számítógép gyártóján múlik. Amennyiben a gyártók nem fordítanak kellő figyelmet a DMI-táblák megfelelő kitöltésére, a DMI-t kiolvasó alkalmazások mind hibás információt fognak jelezni. Ez nem az AIDA64 hibája.

11.Használható az AIDA64 64 bites Windowson és 64 bites AMD Opteron, AMD Phenom, Intel Core 2, Intel Core i3/i5/i7 vagy Intel Xeon processzorokkal?
Az AIDA64 teljes körűen támogatja a 64 bites rendszereket, többek között az összes teljesítménymérő funkciója is elérhető 64 bites változatban. A benchmarkok ugyanakkor visszafelé kompatibilisek a 32 bites processzorokkal is.
12.Futtatható az AIDA64 Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 vagy Windows PE rendszereken?

Az AIDA64 teljes mértékben támogatja az alábbi 32 és 64 bites PC Windows rendszereket:

Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows XP 64-Bit Edition, Windows XP x64 Edition, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 és Windows PE.

13.Hogyan határozható meg az optikai és merevlemezes meghajtók firmware-verziója?

Az SCSI-merevlemezek, valamint az optikai meghajtók firmware-verziója a Háttértár / ASPI oldalon található meg.

Az ATA- és SATA-merevlemezek firmware-verziója a Háttértár / ATA oldalon található.

14.Mit jelent az „Aux” hőmérséklet a Számítógép / Érzékelő oldalon?
Az érzékelők kimeneteire nincs szabvány, így az „Aux” lehet a CPU vagy az alaplap hőmérséklete, vagy az érzékelőchip egy nem csatlakoztatott kimenetén olvasható, irreleváns érték.
15.Mit jelent a „CPU Dióda” hőmérséklet a Számítógép / Érzékelő oldalon?
A CPU-hőmérséklet a CPU-tok körül mért érték, míg a „CPU Dióda” hőmérséklet a CPU-mag hőmérsékletét jelzi.
16.A Számítógép / Érzékelő oldalon található hőmérséklet-, feszültség- vagy ventilátorsebesség-adatok pontatlanok. Például furcsa „Aux” hőmérséklet látható; vagy a CPU és az alaplap hőmérsékletei felcserélődtek. Mi a teendő ilyen esetben?

Sajnos nincs szabvány az érzékelőchipek kimeneteire, így előfordulhat, hogy az AIDA64 téves adatokat jelenít meg.

Ilyen esetben kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az AIDA64 fórumon a „Hardware Monitoring” topikban! Ha új témát nyit, kérjük, jelölje meg az Ön által használt AIDA64 verzióját, az alaplap típusát, és másolja be a Számítógép / Érzékelő oldal teljes tartalmát!

17.Mik a maximális működési hőmérsékletek egy CPU, alaplap, videokártya, valamint merevlemez esetében?

A legtöbb modern processzor 70 Celsius-fok alatti üzemi hőmérsékleten működik a legtökéletesebben, de nem fog tönkremenni 80-90 fok körüli hőmérséklet elérése esetén sem. A modern Intel processzorok egy speciális hardverlogikát használva akadályozzák meg a túlmelegedést: lelassítják önmagukat a fizikai károsodás megelőzése érdekében, és automatikusan leállítják a számítógépet abban az esetben is, ha a lassítás ellenére is túl magas marad a hőmérséklet.

A legtöbb alaplap 50 Celsius-fok alatt működik hibamentesen, és fizikai károsodás 60 Celsius-fokig nem szokott bekövetkezni.

A modern videokártyák GPU-i 100-110 Celsiusig működőképesek, és egy driver gondoskodik a túlmelegedés elleni védelemről.

A merevlemezek esetében az optimális hőmérséklet 50 Celsius-fok alatt van, de még 60 Celsius alatt stabilan működnek. A merevlemezeken tárolt adatok sértetlensége 60 Celsius-fok felett nem garantált.

18.Az AIDA64 meg tud jeleníteni SMART-adatokat külső merevlemezek (pl. WD MyBook) vagy külső merevlemeztokba helyezett meghajtó esetén?
Nem minden USB-, eSATA- vagy FireWire-csatolós külső merevlemeztok támogatja a SMART-adatok kiolvasását. Az AIDA64 a legtöbb olyan eszközön támogatja ezeknek az adatoknak a megjelenítését, melyek ezt lehetővé teszik. Amennyiben olyan eszközzel találkozik, amelynek SMART-adatait más szoftverek képesek megjeleníteni, de az AIDA64 nem, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!
19.Lehetséges-e hőmérséklet-információk és SMART-adatok megjelenítése RAID-tárolók esetében?

SMART-információk megjelenítése (beleértve a lemezhőmérséklet-mérést is) a következő RAID-vezérlők esetében lehetséges: 3ware, Areca, HighPoint RocketRAID 26xx, Intel, JMicron, and LSI MegaIDE.

A többi RAID-vezérlő vagy nem rendelkezik a megfelelő driverekkel a SMART-adatok megjelenítésére, vagy az AIDA64 nem támogatja őket.

20.A vírusirtóm rosszindulatú fájlt talált az AIDA64 állományai között. Lehetséges, hogy az AIDA64 telepítési csomagja vírust, trójai vagy kémprogramot tartalmaz?

A weboldalunkon elérhető AIDA64-csomagok minden állományát ellenőrizzük, mielőtt feltöltjük őket az oldalunkra: a fájlok 100%-ban mentesek bármiféle kártékony programtól.

Ha a vírusvédelmi szoftver mégis fertőzöttként azonosít egy AIDA64-fájlt, téves riasztással van dolgunk. Ilyen esetekben azt javasoljuk, hogy frissítse antivírus szoftverét, mert valószínűleg a nem naprakész vírusadatbázis okozza a problémát.

21.Mi a különbség az AIDA64 Business és az AIDA64 Engineer között?

Az AIDA64 Business a termékportfólió legteljesebb kiadása, mely az Engineer összes szolgáltatását tartalmazza, de azon felül támogatja a hálózati leltár automatizált készítését, a távvezérlést és a távoli rendszerinformációt, valamint a riportok SQL adatbázisba történő feltöltését. E kiadás licencelési modellje több számítógépből álló vállalati környezetre lett szabva.

Az AIDA64 Engineer fő szolgáltatásai a pontos és részletes rendszerinformáció, a teljesítménymérés, a hardverdiagnosztika és az érzékelőfigyelés. E termék esetében a licenc nem hálózathoz vagy számítógéphez, hanem egy IT-szakemberhez (mérnök) van kötve. E licenc megengedi, hogy az a mérnök, aki a licenc tulajdonosa, a szoftvert korlátlan számú számítógépen használhatja.

22.Ha Windows 8.1 vagy Windows Server 2012 R2 alatt indítom el az AIDA64-et, a Programkompatibilitási segéd arra figyelmeztet, hogy az AIDA64Driver.sys fájl nem kompatibilis a Windows e verzióival. Mi a megoldás erre a problémára?
Az AIDA64 v3.00-s és annál korábbi kiadásai nem kompatibilisek a Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 operációs rendszerekkel. Ahhoz, hogy ezeken a rendszereken is használni tudja a programot, kérjük, frissítse a 3.20-as vagy annál újabb verzióra!
23.Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 alatt is támogatott az OpenCL-teljesítménymérés?

Igen, amennyiben a videokártya-driverek megfelelően telepítve vannak.

24.Az AIDA64 GPGPU-benchmarkjai a teljesítmény javítása érdekében használnak vektorizált adattípusokat és unrolling technikákat?
Igen, mindkettőt, azért, hogy az OpenCL-fordítók dolgát megkönnyítsék. Ezen felül az OpenCL-fordító további optimalizációkat is végezhet, például további unrollingot, de ez már a fordítón múlik.
25.Intel Core i7 „Haswell” processzoros rendszereken a CPU eredményei látványosan jobbak, mint az Intel HD Graphics 4600 „GT2” GPU eredményei. Hogy lehet ez?

Az AIDA64 CPU-benchmarkjai optimalizálva vannak a Haswell architektúrára (ahogy általában az összes modern CPU-architektúrára), és kihasználják a processzor által támogatott utasításkészlet-kiterjesztések (SSE, AVX, AVX2, FMA és XOP), valamint a teljes vektorizálás nyújtotta előnyöket.

Egy négymagos Haswell x86/x64-es processzor az FMA és AVX2 utasítások használatával valóban rendkívüli számítási teljesítményt nyújt, sokkal jobbat, mint a GT2-es iGPU. Ugyanakkor OpenCL-ben jóval egyszerűbb ilyen optimalizált kódot írni az iGPU-ra, mint gépikód-generátorral vagy x86/x64-es assemblyben a CPU-ra.

26.A GPGPU modul támogatja az OpenCL-képes VIA VX11 lapkakészletet?

Nem, mert jelenleg a VIA chipkészletekhez és processzorokhoz nem érhető el stabil OpenCL-fordító és -driver.

27.AMD Kaveri alapú rendszereken támogatja a modul az OpenCL 2.0-t és a HSA-t?

A memóriabenchmarkok kivételével igen.

Egyelőre a memória-sebességmérések nem működnek a HSA-val, mert az AMD kurrens HSA-implementációja még nem támogatja az eszközmemória használatának kikényszerítését, hanem azt feltételezi, hogy a kiosztott memóriablokkokon a CPU és a GPU osztozik. Ha az AMD OpenCL 2.0 és HSA-implementációja kiforrottabb lesz, ezek a problémák is megoldódnak.

28.Támogatja a GPGPU benchmarkmodul a legújabb dGPU-kat, mint amilyen az AMD Radeon R9 290/290X, az NVIDIA GeForce GTX Titan és GTX 780?

Igen, ám az ilyen, órajel-szabályozást használó dGPU-k használatakor el kell döntenünk, hogy a maximálisan elérhető vagy az átlagteljesítményt szeretnénk-e mérni. Ha a maximális teljesítmény érdekel bennünket, az AIDA64 GPGPU-benchmarkjait akkor indítsuk el, amikor a videokártya még hideg. Ilyenkor ügyeljünk arra is, hogy a teljesítményfelvételi korlátot alacsonyra állítsuk (AMD PowerControl) Ha az átlagteljesítményre vagyunk kíváncsiak, kapcsoljuk ki a CPU-benchmarkokat, és egymás után legalább 10 alkalommal futtassuk le a GPU-méréseket annak érdekében, hogy a videokártya kellően felmelegedjen!

29.Tudjuk mérni az OpenCL CPU-eszközök teljesítményét is?

Nem, jelenleg a modul ezt nem támogatja, mert egyelőre az OpenCL CPU-meghajtók egyszerűen nem elég kiforrottak ehhez. Jóval lassabban futtatják a programkódot, mint ahogy egy natív x86/x64-es gépi kódot vagy akár egy többszálú C++ kódot.

30.Hiába írom be a megvásárolt vagy a tesztlicenchez kapott termékkulcsot az EXE-telepítőcsomaggal telepített AIDA64-ben, a szoftver nem aktiválja magát. Mi a megoldás erre a problémára?
Az AIDA64 az aktiváláskor létrehoz egy pkey.txt nevű fájlt, amelyben titkosítva tárolja a licenckulcsot. Ha a szoftvert nem rendszergazdaként futtatja, az a nem megfelelő jogosultsági szint miatt nem tudja létrehozni a fájlt. Futtassa rendszergazdaként az AIDA64-et, vagy használja az AIDA64 ZIP-változatát!
AIDA64 Extreme
1.Az AIDA64 indításakor a számítógép lefagy, miközben a PCI-eszközöket ellenőrzi. Mi a megoldás erre a problémára?

Készítsen egy új szöveges fájlt (például a Jegyzettömb segítségével) az AIDA64 könyvtárában AIDA64.ini néven!

A következő 2 sort kell, hogy tartalmazza a fájl:

[Generic]
LowLevelPCI=0

2.Más szoftverek (pl. CoreTemp, HWMonitor) az AIDA64-től eltérő maghőmérséklet-értékeket mutatnak. Lehet a maghőmérsékletet úgy szabályozni az Intel processzorokon, hogy az AIDA64 is ugyanazt az értéket mutassa, mint amit más szoftverek mérnek?

A modern Intel processzorok DTS hőmérséklet-érzékelő diódát használnak a maghőmérséklet mérésére. Az AIDA64 teljes mértékben támogatja az Intel legfrissebb DTS-specifikációit, és az Intel által közzétett TJMax értékekkel dolgozik. A DTS használatával mért maghőmérséklet mindig egy TJMax hőmérsékletértékhez képest értendő, mely utóbbi CPU-típusonként és steppingenként egyedi. Így a TJMax érték átállításával mindkét irányba módosítható a kijelzett maghőmérséklet.

Az AIDA64 által használt TJMax érték a Fájl / Beállítások / Hardverfigyelés menüpontban módosítható.

3.Mi az MCP-hőmérséklet? Normális a 80 Celsius-fok feletti érték?
Az MCP (vagy Media and Communications Processor) az nVIDIA alaplapi chipkészletek része. Ezt az egységet úgy tervezték, hogy nagyon magas hőmérsékleten üzemeljen, így a 80-90 Celsius teljesen normális.
4.Mely Microsoft Office verziók termékkulcsát képes kiolvasni az AIDA64?

Az AIDA64 a következő telepített Office-verziók termékkulcsait jeleníti meg: Office XP, Office 2003, Office 2007 és Office 2010.

Mivel az Office 2013 nem tárolja a helyi számítógépen a termékkulcsot – sőt az online vásárolt kiadások esetében nincs is ilyen –, így az AIDA64 e verziónál nem tudja a tényleges licenckulcsot kiolvasni. A szoftver által megjelenített karaktersorozat ugyanakkor ebben az esetben is használható a megvásárolt licenc beazonosítására és nyilvántartására, az irodai csomag azonban nem telepíthető fel vele.

5.Milyen riportformátumokat támogatnak az AIDA64 különféle kiadásai?

Az AIDA64 Business és Network Audit egyszerű szöveges, HTML-, MHTML- (képekkel kiegészített HTML-), XML-, CSV-, MIF- (Microsoft SMS-hez), INI-riportokat és SQL adatbázisba történő közvetlen feltöltést támogat.

Az AIDA64 Extreme és Engineer csak az egyszerű szöveges, HTML- és MHTML-riportformátumokat támogatja.

6.Használható az AIDA64 telepítés nélkül is?

Az AIDA64 letölthető ZIP-tömörítésű csomagban is, amelyet csak ki kell csomagolni egy üres mappába. E csomag használata esetén nincs szükség telepítésre.

Az AIDA64 Network Audit és Business kiadásokból nem is teszünk hozzáférhetővé exe telepítőcsomagot, mert hálózati környezetben ennek nem lehet hasznát venni.

7.Van-e lehetőség a hibakeresési információk eltávolítására a riportokból?
A debuginformáció, valamint a riportfejléc és -lábléc kikapcsolható a Fájl / Beállítások / Riport menüpontban.
8.Futtatható az AIDA64 CD-, DVD- vagy Blu-ray lemezről vagy flashmemóriás meghajtóról?
Természetesen. Az AIDA64 fájljait csak ki kell csomagolni a ZIP-csomagból, majd felírni azokat egy CD / DVD / BD-lemezre, vagy felmásolni egy DVD-RAM lemezre, esetleg flashmeghajtóra.
9.Miért nem pontosak a Számítógép / DMI oldalon látható adatok?

A DMI-információk pontossága és megbízhatósága az alaplap vagy márkás számítógép esetén a számítógép gyártóján múlik. Amennyiben a gyártók nem fordítanak kellő figyelmet a DMI-táblák megfelelő kitöltésére, a DMI-t kiolvasó alkalmazások mind hibás információt fognak jelezni. Ez nem az AIDA64 hibája.

10.Használható az AIDA64 64 bites Windowson és 64 bites AMD Opteron, AMD Phenom, Intel Core 2, Intel Core i3/i5/i7 vagy Intel Xeon processzorokkal?
Az AIDA64 teljes körűen támogatja a 64 bites rendszereket, többek között az összes teljesítménymérő funkciója is elérhető 64 bites változatban. A benchmarkok ugyanakkor visszafelé kompatibilisek a 32 bites processzorokkal is.
11.Futtatható az AIDA64 Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 vagy Windows PE rendszereken?

Az AIDA64 teljes mértékben támogatja az alábbi 32 és 64 bites PC Windows rendszereket:

Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows XP 64-Bit Edition, Windows XP x64 Edition, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 és Windows PE.

12.Hogyan határozható meg az optikai és merevlemezes meghajtók firmware-verziója?

Az SCSI-merevlemezek, valamint az optikai meghajtók firmware-verziója a Háttértár / ASPI oldalon található meg.

Az ATA- és SATA-merevlemezek firmware-verziója a Háttértár / ATA oldalon található.

13.Mit jelent az „Aux” hőmérséklet a Számítógép / Érzékelő oldalon?
Az érzékelők kimeneteire nincs szabvány, így az „Aux” lehet a CPU vagy az alaplap hőmérséklete, vagy az érzékelőchip egy nem csatlakoztatott kimenetén olvasható, irreleváns érték.
14.Mit jelent a „CPU Dióda” hőmérséklet a Számítógép / Érzékelő oldalon?
A CPU-hőmérséklet a CPU-tok körül mért érték, míg a „CPU Dióda” hőmérséklet a CPU-mag hőmérsékletét jelzi.
15.A Számítógép / Érzékelő oldalon található hőmérséklet-, feszültség- vagy ventilátorsebesség-adatok pontatlanok. Például furcsa „Aux” hőmérséklet látható; vagy a CPU és az alaplap hőmérsékletei felcserélődtek. Mi a teendő ilyen esetben?

Sajnos nincs szabvány az érzékelőchipek kimeneteire, így előfordulhat, hogy az AIDA64 téves adatokat jelenít meg.

Ilyen esetben kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az AIDA64 fórumon a „Hardware Monitoring” topikban! Ha új témát nyit, kérjük, jelölje meg az Ön által használt AIDA64 verzióját, az alaplap típusát, és másolja be a Számítógép / Érzékelő oldal teljes tartalmát!

16.Mik a maximális működési hőmérsékletek egy CPU, alaplap, videokártya, valamint merevlemez esetében?

A legtöbb modern processzor 70 Celsius-fok alatti üzemi hőmérsékleten működik a legtökéletesebben, de nem fog tönkremenni 80-90 fok körüli hőmérséklet elérése esetén sem. A modern Intel processzorok egy speciális hardverlogikát használva akadályozzák meg a túlmelegedést: lelassítják önmagukat a fizikai károsodás megelőzése érdekében, és automatikusan leállítják a számítógépet abban az esetben is, ha a lassítás ellenére is túl magas marad a hőmérséklet.

A legtöbb alaplap 50 Celsius-fok alatt működik hibamentesen, és fizikai károsodás 60 Celsius-fokig nem szokott bekövetkezni.

A modern videokártyák GPU-i 100-110 Celsiusig működőképesek, és egy driver gondoskodik a túlmelegedés elleni védelemről.

A merevlemezek esetében az optimális hőmérséklet 50 Celsius-fok alatt van, de még 60 Celsius alatt stabilan működnek. A merevlemezeken tárolt adatok sértetlensége 60 Celsius-fok felett nem garantált.

17.Az AIDA64 meg tud jeleníteni SMART-adatokat külső merevlemezek (pl. WD MyBook) vagy külső merevlemeztokba helyezett meghajtó esetén?
Nem minden USB-, eSATA- vagy FireWire-csatolós külső merevlemeztok támogatja a SMART-adatok kiolvasását. Az AIDA64 a legtöbb olyan eszközön támogatja ezeknek az adatoknak a megjelenítését, melyek ezt lehetővé teszik. Amennyiben olyan eszközzel találkozik, amelynek SMART-adatait más szoftverek képesek megjeleníteni, de az AIDA64 nem, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!
18.Lehetséges-e hőmérséklet-információk és SMART-adatok megjelenítése RAID-tárolók esetében?

SMART-információk megjelenítése (beleértve a lemezhőmérséklet-mérést is) a következő RAID-vezérlők esetében lehetséges: 3ware, Areca, HighPoint RocketRAID 26xx, Intel, JMicron, and LSI MegaIDE.

A többi RAID-vezérlő vagy nem rendelkezik a megfelelő driverekkel a SMART-adatok megjelenítésére, vagy az AIDA64 nem támogatja őket.

19.A vírusirtóm rosszindulatú fájlt talált az AIDA64 állományai között. Lehetséges, hogy az AIDA64 telepítési csomagja vírust, trójai vagy kémprogramot tartalmaz?

A weboldalunkon elérhető AIDA64-csomagok minden állományát ellenőrizzük, mielőtt feltöltjük őket az oldalunkra: a fájlok 100%-ban mentesek bármiféle kártékony programtól.

Ha a vírusvédelmi szoftver mégis fertőzöttként azonosít egy AIDA64-fájlt, téves riasztással van dolgunk. Ilyen esetekben azt javasoljuk, hogy frissítse antivírus szoftverét, mert valószínűleg a nem naprakész vírusadatbázis okozza a problémát.

20.Mi a különbség az AIDA64 Extreme és az AIDA64 Business között?

A két terméknek más a célcsoportja. Az AIDA64 Business az üzleti felhasználókat célozza meg, így a vállalatok, intézmények igényeihez szabott szolgáltatásokat tartalmaz, míg az AIDA64 Extreme otthoni használatra készült.

Az AIDA64 Extreme egy rendszerinformációs és -diagnosztikai szoftver, mely részletes adatokat szolgáltat a hardverkomponensekről és a telepített programokról, képes a gép teljesítményének mérésére, valamint segíti a hibák felderítését és támogatja a tuningot.

Az AIDA64 Business a termékportfólió legteljesebb kiadása, mely az Extreme összes funkcióján felül olyan egyedi szolgáltatásokat tartalmaz, mint a hálózati leltár, a távvezérlés és SQL adatbázishoz való kapcsolódás. Az AIDA64 Extreme-ből ez utóbbiak hiányoznak. 

21.Ha Windows 8.1 vagy Windows Server 2012 R2 alatt indítom el az AIDA64-et, a Programkompatibilitási segéd arra figyelmeztet, hogy az AIDA64Driver.sys fájl nem kompatibilis a Windows e verzióival. Mi a megoldás erre a problémára?
Az AIDA64 v3.00-s és annál korábbi kiadásai nem kompatibilisek a Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 operációs rendszerekkel. Ahhoz, hogy ezeken a rendszereken is használni tudja a programot, kérjük, frissítse a 3.20-as vagy annál újabb verzióra!
22.Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 alatt is támogatott az OpenCL-teljesítménymérés?

Igen, amennyiben a videokártya-driverek megfelelően telepítve vannak.

23.Az AIDA64 GPGPU-benchmarkjai a teljesítmény javítása érdekében használnak vektorizált adattípusokat és unrolling technikákat?
Igen, mindkettőt, azért, hogy az OpenCL-fordítók dolgát megkönnyítsék. Ezen felül az OpenCL-fordító további optimalizációkat is végezhet, például további unrollingot, de ez már a fordítón múlik.
24.Intel Core i7 „Haswell” processzoros rendszereken a CPU eredményei látványosan jobbak, mint az Intel HD Graphics 4600 „GT2” GPU eredményei. Hogy lehet ez?

Az AIDA64 CPU-benchmarkjai optimalizálva vannak a Haswell architektúrára (ahogy általában az összes modern CPU-architektúrára), és kihasználják a processzor által támogatott utasításkészlet-kiterjesztések (SSE, AVX, AVX2, FMA és XOP), valamint a teljes vektorizálás nyújtotta előnyöket.

Egy négymagos Haswell x86/x64-es processzor az FMA és AVX2 utasítások használatával valóban rendkívüli számítási teljesítményt nyújt, sokkal jobbat, mint a GT2-es iGPU. Ugyanakkor OpenCL-ben jóval egyszerűbb ilyen optimalizált kódot írni az iGPU-ra, mint gépikód-generátorral vagy x86/x64-es assemblyben a CPU-ra.

25.A GPGPU modul támogatja az OpenCL-képes VIA VX11 lapkakészletet?

Nem, mert jelenleg a VIA chipkészletekhez és processzorokhoz nem érhető el stabil OpenCL-fordító és -driver.

26.AMD Kaveri alapú rendszereken támogatja a modul az OpenCL 2.0-t és a HSA-t?

A memóriabenchmarkok kivételével igen.

Egyelőre a memória-sebességmérések nem működnek a HSA-val, mert az AMD kurrens HSA-implementációja még nem támogatja az eszközmemória használatának kikényszerítését, hanem azt feltételezi, hogy a kiosztott memóriablokkokon a CPU és a GPU osztozik. Ha az AMD OpenCL 2.0 és HSA-implementációja kiforrottabb lesz, ezek a problémák is megoldódnak.

27.Támogatja a GPGPU benchmarkmodul a legújabb dGPU-kat, mint amilyen az AMD Radeon R9 290/290X, az NVIDIA GeForce GTX Titan és GTX 780?

Igen, ám az ilyen, órajel-szabályozást használó dGPU-k használatakor el kell döntenünk, hogy a maximálisan elérhető vagy az átlagteljesítményt szeretnénk-e mérni. Ha a maximális teljesítmény érdekel bennünket, az AIDA64 GPGPU-benchmarkjait akkor indítsuk el, amikor a videokártya még hideg. Ilyenkor ügyeljünk arra is, hogy a teljesítményfelvételi korlátot alacsonyra állítsuk (AMD PowerControl) Ha az átlagteljesítményre vagyunk kíváncsiak, kapcsoljuk ki a CPU-benchmarkokat, és egymás után legalább 10 alkalommal futtassuk le a GPU-méréseket annak érdekében, hogy a videokártya kellően felmelegedjen!

28.Tudjuk mérni az OpenCL CPU-eszközök teljesítményét is?

Nem, jelenleg a modul ezt nem támogatja, mert egyelőre az OpenCL CPU-meghajtók egyszerűen nem elég kiforrottak ehhez. Jóval lassabban futtatják a programkódot, mint ahogy egy natív x86/x64-es gépi kódot vagy akár egy többszálú C++ kódot.

29.Hiába írom be a megvásárolt vagy a tesztlicenchez kapott termékkulcsot az EXE-telepítőcsomaggal telepített AIDA64-ben, a szoftver nem aktiválja magát. Mi a megoldás erre a problémára?
Az AIDA64 az aktiváláskor létrehoz egy pkey.txt nevű fájlt, amelyben titkosítva tárolja a licenckulcsot. Ha a szoftvert nem rendszergazdaként futtatja, az a nem megfelelő jogosultsági szint miatt nem tudja létrehozni a fájlt. Futtassa rendszergazdaként az AIDA64-et, vagy használja az AIDA64 ZIP-változatát!
Vásárlás, licencmegújítás
1.Megéri több évre licencet venni?
Mindenképpen. Ha Business, Network Audit és Engineer terméket vásárol, a kétéves licencet 35%, míg a hároméves licencet 50% kedvezménnyel adjuk. Az Extreme kiadás esetében a kedvezmény mértéke 25%, illetve 33%.
2.Mi az a tesztlicenc?
Egy 30 napig érvényes licenc, mellyel teljes funkcionalitás mellett tudja tesztelni az AIDA64 Network Audit vagy AIDA64 Business termékeket. Tesztlicencet igényelni ezen a linken lehet.
3.Milyen kedvezményeket lehet igénybe venni a vásárláskor?

A diákok* és az oktatási intézmények számára 50% kedvezményt biztosítunk az AIDA64 listaárából. Rendszeresen szoktunk időszakos akciókat is meghirdetni: az ilyen kedvezményeket a weboldalunkon vagy szaklapokban közzétett kuponkódokkal lehet igénybe venni. A különféle kedvezmények nem vonhatók össze.

* Diákkedvezmény választása esetén a vásárlónak igazolnia kell a tanulói jogviszony fennállását.

4.Hogyan tudok fizetni az AIDA64 webshopban?
A weboldalon a PayPal biztonságos fizetési rendszerén keresztül bankkártyával vagy PayPal-számláról, illetve az üzleti termékek esetében előzetes banki átutalással lehet fizetni. Bizonyos országokban a bankkártyás fizetést csak akkor engedélyezi a PayPal, ha már rendelkezik PayPal-fiókkal, vagy fizetéskor létrehoz egyet.
5.Csak elektronikus nyugtát kérhetek a vásárlásról?
Nem, természetesen papírszámlát is tudunk küldeni. A webáruház azonban alapértelmezés szerint elektronikus nyugtát állít ki. Ha papírszámlára van szüksége, azt a vásárlói adatok megadásakor tudja kérni.
6.Mi az a kuponkód? Hol szerezhetek ilyet, és hogyan használhatom fel?
A kuponkódokkal kedvezménnyel lehet megvásárolni az AIDA64 egy vagy több verzióját. A kedvezményre jogosító kódok meghatározott ideig válthatók be, és általában nyomtatott vagy online IT-szaklapokban, reklámokban tesszük közzé őket. A kódot a webáruházban a kosár „Kuponkód speciális kedvezményhez” mezőbe kell begépelni a kedvezmény érvényesítéséhez.
7.Miért nem tudok 50-nél több mérnök számára AIDA64 Engineer licencet vásárolni a webshopban ?
Az egy licenchez választható mérnökszámot technikai okok miatt korlátoztuk. Ennek ellenére természetesen van mód 50-nél több mérnök számára is vásárolni AIDA64 Engineer licencet: ha 50-nél több mérnökös licencre van szüksége, írjon nekünk a sales@abseira.com címre, hogy egyedi ajánlatot adhassunk.
8.Hol tudom meghosszabbítani, megújítani a licencemet?
A licencmegújítás a webshopban kérhető, mely a vásárlás linkre kattintva érhető el. A licencmegújításhoz az „Előző AIDA64 / Lavalys EVEREST termékkulcs” mezőben meg kell adnia a korábbi licenckulcsát, és ha az a frissítési feltételeknek megfelel, a webshop azonnal levonja a megújítási kedvezményt az árból.
9.Módosíthatom-e a meglévő, még érvényes licencemet?

Igen. Ha még legalább két hónap van hátra a terméktámogatási időszakból, a meglévő licenc bővíthető. Ilyenkor a licenchez hozzáadott egységekért – melyek kiadástól függően lehetnek kliensek, mérnökök vagy példányok – a termék új árának a támogatási időszakból hátralévő időre vetített összegét kell csak megfizetni. Például: ha 6 hónap van még hátra egy egyéves AIDA64 Business licenc támogatási időszakából, és 5 újabb számítógépet szeretne hozzáadni ehhez a licenchez, akkor bővítés ára a további 5 számítógépre szóló éves licenc fele lesz.

Ha az adott licenc két hónapnál rövidebb ideig érvényes csupán, a licenc bővítésére annak meghosszabbításával együtt van lehetőség.

10.Olcsóbb a licenchosszabbítás, mint az új licenc vásárlása?
Természetesen. Azok az ügyfeleink, akik korábban már vásároltak licencet valamely termékünkhöz (beleértve az egykori EVEREST termékcsaládot is), jelentős, az üzleti megoldások esetében 50%, az AIDA64 Extreme esetében pedig 30% kedvezménnyel tudják megújítani a licencüket.
11.Korábban volt EVEREST-licencem. Ha meg akarom újítani, melyik kiadást kell választanom?

A megújítás alapszabálya az, hogy az egykori EVEREST-kiadásnak megfelelő AIDA64-kiadásra lehet frissítést kérni. Azaz EVEREST Ultimate Editionről AIDA64 Extreme-re, EVEREST Corporate Editionről AIDA64 Businessre, EVEREST Ultimate Engineer Editionről pedig AIDA64 Engineerre lehet váltani a kedvezményes licencmegújítás során. A licenchosszabbításról és -megújításról részletesen ezen az oldalon olvashat.

12.Hogyan vásárolhatok Lavalys EVEREST licencet?
Az EVEREST termékcsaládot 2010 óta AIDA64 néven fejlesztjük tovább és forgalmazzuk. Ezért az egykori EVEREST termékek ma már nem vásárolhatók meg, és a terméktámogatásuk is véget ért. A licenchosszabbításról és -megújításról részletesen ezen az oldalon olvashat.
13.Hogyan használhatom az AIDA32-t?
Az AIDA32 egy freeware szoftver volt, melyet az otthoni felhasználók szabadon használhattak, a cégek pedig egy szintén ingyenes regisztrációt követően. Mivel azonban az AIDA32 fejlesztése és támogatása 2004-ben megszűnt, és a szoftver az azóta megjelent hardvereket nem ismeri fel, a használata ma már nem ajánlott. Arra sincs már mód, hogy a cégek a legális használat érdekében regisztrálják az AIDA32-példányukat.